vilka idioter!

Vilma är sjuk, snorig och har feber. Vilket gör att hon inte sover under natten, knappt på dagen så vi har en väldigt övertrött Vilma här hemma.. Stackarn :(
Iaf så kom jag på efter ca 1 1/2 timmes försöka att söva henne i hennes egen säng att jag skulle lägga henne bredvid mig i vår säng ist, men hon bara vrider och vänder på sig hela tiden och små gråter.
När hon då tillslut hade somnat så går jag ut i vardagsrummet där Alex och Rex sitter och ser tv.
Hör hur några smäller raketer en bit här utanför. Sen skjuter dom mot VÅR baksida! PUCKON!
Raketen far med all världens fart rakt mot rutan så det smäller jätte högt, vilket självklart får igång Rex som börjar morra och skälla!
Ser hur minsta två st personer springer iväg. Alex klär på sig, för han och Rex ska ut och kika vem dom är..
När han öppnar altandörren för att kika så ingen skada är skedd så ser han att det brinner rätt mkt ut vårat stora parasoll som står lutad mot väggen. Så vi får springa in och hämta kastrull efter kastrull för att släcka elden.
Vi som alltid brukar släppa ut Rex på baksidan och då har balkongdörren öppen, hade vi haft det nu så hade den flugit in här och tänt eld på nå!

Alex gick iaf ut, men hittade inte ngn.. Tur är väl det med hans temprament :)
Hur som haver så ringde jag polisen för att be dom bara kolla sig omkring ifall dom var i området, ifall dom ser några som smäller.. Dom ringde upp efter ett tag och sa att dom visste vilka det var och att dom ville komma förbi och kika här utanför.
Jag tyckte att det såg ut som killar i kanske 16-17 års åldern, men dom sa att det är män i ca 30 års åldern, tidigare kända narkomaner. Detta visste dom för att deras kollega tydligen bor i huset ovanför oss, och han såg dom smälla och springa därifrån, han hade redan hunnit ringa efter dom medans vi släckte elden..

Fan så pantade, vuxna människor som inte ens kan stanna och be om ursäkt för eländet, utan springer därifrån.
Jajja ingen skada skedd som tur är.
Blir bara så less att allt sånt där jämt händer oss när Rex är hemma, han blir så stressad nu, eftersom vi har grannar som aldrig kan betee sig som människor bör..
Aja får väl hoppas att Rex inte kommer bry sig om smällare nu efter det här, han har tidiger varit HELT OBRYDD, blir jävlar less annars!

Nu ska jag försöka hjälpa Alex och söva Vilma, sen äta kvällsfika och göra den lilla del av kvällen som är kvar mysig :)
Godnatt på er!


slö jag

som har varit så dålig på att uppdatera!
men nu kommer det :)

Julafton var toppen, fy fan så bra dag, kändes skit bra att vara här först hos oss, mina föräldrar och mina syskon plus vilma o alex såklart :) Krign 13-14 tiden så for vi vidare till Alex föräldrar, där öppnade vi paket, åt gott julbord, surrade och fikade! Vi fick så mkt fina julklappar, kändes som att man var ett barn igen. Jag har aldrig fått såhär mkt julklappar i hela mitt liv, har nog varit ovanligt snäll kanske? :) Kanske för att man gav släkten en bebis att snosa på? haha..

Juldagen spenderades första hos vilmas morfar på fika och lunch sen hos vilmas mormor på finmiddag, efterr'tt och allt. Sen hem och bara MYSA :) '
Annandagen var bra den med, vi var på rean jag och alex, vilma fick vara hos mormor.. vid kl 15 hämtade vi henne och for hem.. Kom då på att vi verkligen ville gå ut ikväll, så ringde mamma som mer än gärna hade Vilma hos sig undernatten, för första ggn :)
Det hade gått super bra! Jag sövde henne där, tog kanske 20-25 min? Sen for jag o jenny vidare till Ida.
Och kl 8 i morse vaknade Vilma, för första och enda ggn sen kl 22 på kvällen :)
Iaf så for vi inte till Cleo, och fy fan så skoj jag hade :) Enda ggn sen jag blev gravid, alltså över mer än ett år sedan som jag hade riktigt roligt! Lyckad kväll med andra ord..
Imorse kl 10 ringde klockan, bara upp och hoppa.. Ska ju o hämta Vilma. Gud att man kan sakna ngn så mkt efter bara en natt! Dessutom, sista ggn jag såg henne var ju kl 22 kvällen innan bara :)
Men hon blev SÅ glad av att se oss, hon började att skratta och sprattla med armar och ben! :D

Tog oss en promenad med mamma vid Gültzaudden och det, hade Rex lös rätt mkt, han gick så fint och var så duktig :) De hundar vi mötte på promanaden kollade han inte ens åt :O)

Haha nu vill Vilma komma upp från bebigymmet, så hinner som vanligt inte ens skriva hälften av det jag har tänkt mig!

Men vem är på att gå prommis med doggarna ngn dag? :)

bästa julen

någonsin!!!
ska se film nu, skriver senare ist :)

23:e december

så mysigt att det är julafton imorgon! december har gått så fort..
jag har i varje fall, fullt upp idag.. ska ge vilma mat nu, sen klä på oss och gå ut med rex, måste gå lite längre för nästa gång han får gå ut blir ikväll.
måste slå in allas julklappar, ska färga hårert (huuuh, fara till storheden med mamma, fara till mormor & morfar och ge dem deras julklapp från oss. måste även hinna tvätta och städa det sista! men jag är så glad för att det är jul imorn, och för att alla är på så bra humör, så det kommer gå som smort :)


alex är påväg till ö-vik och hämta en bil åt dennis. han for hemmifrån nu kl 7, så han kommer väl hem ikväll kring kl 19? :) när han kommer hem ska vi äta tacos, natta vilma och sen bara MYSA, ha uppesittarkväll och bara vara! :)

nu måste jag röra på mig!
GOD JUL, om jag inte hinner uppdatera ngt mer, fast det tror jag att jag hinner!

bjuder på en bild på lilla vilmisen som sitter själv :)

image65

duktiga tjejen :)

måste få skryta lite om min lilla dotter!
började med 5- min metoden igår, det tog ca 1 1/2 timme för henne att somna, men hon blev alrig särskillt ledsen, utan bara lite små gnällig när tex. tutten får ut, lr när snuttetrasan låg mitt i ansiktet. men gick dit med jämna mellanrum och pratade dovt med henne och strök henne på pannan, tillslut somnade hon starx före kl 22.
och sov till kl 6:30 på morgonen :)

sen nu när vi kommit hem från stan var hon jätte trött av alla nya intryck m.m. så la ner henne i hennes säng, släckte ner lite och pussade henne godnatt. fick endast gå in 1 gång till henne och ge henne tutten som farit ut. det tog alltså ca 10 min för henne att somna SJÄLV :D
'
visst nå vet jag att detta säkert var enbart tur, men det känns iaf som att det har givit lite resultat.
får hoppas att hon är lika snäll mot pappa ikväll! :)

har varit på stan hela dagen med jenny, åt och fikade på mat & prat, kollade även kläder till jenny inför utgången under mellandagarna! hon köpte en jättefin tröja, hade också velat ha en sån, haha ovanligt att vi faller för samma saker :)

nu ska jag fortsätta laga mat.
syns ikväll tjejer! :)



Vill förresten bara ägna en liten rad till min älskade familj, helt otroligt hur mkt  ni betyder för mig & hur mkt jag älskar er :)


5-min metoden

Jag och Alex har bestämt att vi ska börja använda oss av den från och med idag.
Så nu är det tydliga och klara kvällsrutiner för Vilma hädanefter, vid kl 19 släcka ner lite, bada, äta, sedan mysa i soffan ca 20 min, sen läggas ner i sängen för att sova.
Skulle ju göra detta ikväll, men gumman somnade i min famn när jag ammade henne, endast egentligen för att tömma mitt överfulla bröst.
Fast känner jag denna damen rätt så kommer jag höra henne grymta ifrån sovrummet inom 20-40 min, och då finns det ingen återvändo..
Jag har svårt för att höra henne gråta på riktigt, det är hjärtskärande när ens barn är ledsen.. :(
Men i slutändan tjänar vi på det allihopa!

Hela denna vecka har jag nog knappt gjort annat än att promenera, i måndags var jag marie o jenny m. hundar och barn ute i ca 2 timmar o knallade. I tisdags var jag Vilma, Lisa Ebba och mötte upp Veronica som har Gizmo, en jätte fin amstaff hane på ca 3 år tror jag? Vi gick ca 2 timmar vi med, sen igår var jag, Alex o Vilmisen ute med Rex så han fick dra tyngder, gud så han gillar det! Nu ska vi köpa en riktig WP sele, och börja lite seriösare tänkte jag :P Blir kanske mitt nyårslöfte?
Sen idag var jag, jenny, marie och pernilla ute med barn och hundar, dock ej så länge, men så skönt det var ute. Promenaden gick bra trots min trötthet och halvt dåliga humör, men Rex skötte sig, fick väl säga åt honom nån gång, men i stora drag var han bra :D
Stannade till vid fptbollsplanen, vilket blir allt vanligare nuförtiden :) Skulle träna, körde platssittning, gick sådär, men eftersom jag inte har Rex helt lös utan i flexi eftersom jag inte är helt 100 på att han skulle komma om han tex. såg en annan hund gå förbi. Så tycker han inte om ljudet ifrån den när kopplet dras in och man halvt trycker in knappen, låter jättehögt.. Han är väldigt mild i sättet min lilla Rex, man bör inte ta tag i honom för mkt, säga åt honom för hårt osv. För det ger bara motsatt effekt.. Han stänger av.
Iofs tycker jag att det är bra, för jag är inte världens största tjej, så då slipper jag använda mig så mkt av min kropp, räcker oftast med ett  -Hörrudu.. Så har han förstått att jag inte gillar det han gör..

Haha när jag skriver, så skriver jag exakt det jag tänker, alltid därför det spårar ut i ngt helt annat än det jag skrev.. Ni som känner mig vet ju hur dålig jag är på att förklara saker genom att prata, tänk då hur mkt och långt jag måste skriva för att få fram allt :)

Är Vilma piggare imorn så ska jag på stan med Pia, kanske Jenny skulle följa också? :)
Sen på kvällen skulle väl alla tjejer dricka vin och allmänt surra o ha trevligt? Lr? Vars ska ni vara?
Tänkte faktiskt komma, det ni :)

Hoppas förresten att ngn kommer till Björx nu ngn dag och knallar igen? För det är ju så trevligt ;) Med trevligt sällskap kan jag gå hur långt som helst! Så bra att jag och Jenny bor nära varandra. Typ som idag när Fredrik jobbar sent och Douglas behöver gå ut, Loke är trött och bör inte sova innan nattningen. Så kan Alex gå förbi hos dom och bara hämta upp Douglas när han ändå går med Rex. Slipper man ringa och besvära ens föräldrar bara för en liten sak :) Douglas och Rex busade sådär bra idag igen, och båda lyssnade jättebra på Alex! Så kul! :)

Haha sa ju förresten att Vilma skulle vakna upp igen, det har hon just gjort, gick in och visade mig, gav henne en snuttatrasa och pussade henne godnatt. Hon är då än så länge knäpptyst. Men snart kallar hon nog på sin mamma :) Önska mig lycka till för det kommer jag behöva!
Hej så länge!

image64


Korten

Yes, idag fick vi dom! Och gud så fina dom var, har ju ingen värsting kamera, men den duger verkligen :)
Nu ska vi bara sätta oss ner och välja ut vilka av förstoringarna vi ska ge bort, och vilka vi ska ha kvar till oss själva, synd bara att det är så kort kvar till julafton, annars hade jag beställt mer bilder att ge bort!
Nåväl det får duga :)

Har varit  hos läkaren med Vilma idag, hon har ätit mindre än hälften så mkt som vanligt, spytt vattnigt och mkt, och varit hångig.. Sen igår kl 21 åt hon bara ca 50 ml (ca 200 ml i vanlig fall) och somnade.. Sov oroligt hela natten. Men ville absolut inte äta varken, ersättning, bröstmjölk, gröt eller mosad potatis. Fick inte heller i henne ngn vätska alls. Så ringde och pratade med dom på Björkskatan VC, dom ville att vi skulle komma så de fick kika på henne.
Han tyckte att hon såg röd ut i halsen, så hon har nog ont, och vill därför inte äta, stackars liten :(
Men endast om febern stiger, hon spyr nå mer eller vi ej får i henne nog med mat ska vi tillbaka och ta prover imorn, men hon är nog bättre tills dess tror jag :)
Synd bara att vi inte kan träffa Jenny & Loke, för hon kan ha ngn släng av magsjuka, det visste dom inte.. Och lilla Loke ska inte bli smittad! :)

Har även hunnit dammsuga nyss, riktigt ordentligt´! Hade tänkt fara och träna ikväll, men jag känner att jag måste fixa iordning här hemma innan jul, det är viktigare.. Får ju som sagt röra mig rätt mkt iaf på dagarna när man har hund :)

Imorn blir det iaf en riktig långpromenad på Björx! Marie, Lycka, Lisa och Ebba skulle komma och gå med mig och Jenny! Skit trevligt! Synd bara att Rex inte kan busa med dom andra vovvarna, får bli koppelträning för han som vanligt :( Känner mig som världens sämsta hundägare!

Jag var hos min mamma och bakade pepparkakor igår, skit goda blev dom, mkt godare än köpes faktiskt :)
Fast jäkligt fula, hahah! Men även efter baket saknade jag julkänsla, vars är den??!
Ska slå in alla julklappar vi köpt imorn, så kanske den kommer tillbaka.. För jag tror den försvann med att snön smälte bort..

Nu har jag förresten slutat amma nästan helt, hoppades på att brösten skulle stanna någorlund stora iaf, men icket! :/ Nu jävlar ska jag börja spara till en operation.. Fast ska inte operera dom förrän jag helt säkert vet att vi är klar med bejbisar i detta hus :D

Ska städa vidare nu medans lilla Vilma sover, skriver väl lite senare också!

Framkallning

Idag har jag framkallat kort, lr skickat in till fotoquick med andra ord.. det blev hela 198 st kort i vnligt format, och 10 st förstoringar, men tankspridd som jag är tror jag att jag råkade välja förstoringarna endast i 15x20 cm, var tänkt att de, skulle vara 20x30 cm, men jajja, jag får endast en till anledning att framärkalla igen :)

Tog bilder enda från då Rex var valp, och tillochmed innan det, typ då jag och Alex blev tillsammans nästan.. haha det var länge sen :)
Ska leta fram fler bilder till nästa gång, blir kul att ha dom i ett album och inte bara på datorn!

Förresten Marie, jag såg att vi har hur många fina bilder som helst på Lycka sen hon var 8-11 veckor ca, om du vill ha dem, kan jag skicka :)

På fredag ska jag nog en sväng på stan med Pia och handla dom sista julklapparna, har kvar att köpa till Josefine, Alex, och fotoramar till alla som ska få kort! Ska höra med Alex om han kan vara hemma med Vilma då, lär vara så mkt folk, blir så jobbigt att böka i varma trånga affärer med barnvagn ju!

Haha jag är nog rätt knäpp, tidigare ikväll, bara för typ 1 timme sen så sa jag till Alex att han skulle ha Vilma, för att jag var så trött o hade så fullt med saker jag behövde göra, men så somnade hon i min famn när jag gav henne sista flaskan halv tio.. Så när Alex kommer hem från kvällspromenaden med Rex så beklagar jag mig till honom att jag inte har ngt att göra, att jag är rastlös, haha!
Jag är bara helt enkelt inte van att ha en så här snäll bejbis, som somnar tidigt :)
Såå nu gott folk ska jag ta till vara på min alldeles egna tid och gå och rensa lite skrot vi ska slänga!

Kram kram!

Bilden är från dopet. Fr. vänster. Alex Vilma Jag Josefine (min syster) Sofia (Alex syster) och Jenny, alla hennes 3 faddrar :)

image63

Lilla hjärtat sover fortfarande :)

Jag gick i sängen och la mig med hjärtat kl kvart över nio igår kväll, hon somnade kring kvart i tio. så skönt att bara få umgås med alex  på kvällarna för en gång skull.. var ju faktiskt 5 månader sedan hon föddes nu, och hon har alltid varit grinig på kvällens tills nu, och somnat kring 1-2 tiden, men inte nu :)
känns som en stor lättnad att bärja få in sovrutiner, visst nå vet jag att det kommer att komma svackor, precis som i allt annat, men nu vet jag ju att det inte är omöjligt iaf!

Idag blir det lugna gatan hela dagen, ska ta upp lillan strax, bada henne och mata henne.
Har faktiskt redan hunnit äta frukost innan hon vaknade också, så sen ska vi väl knalla ut på en liten promenad, antar att den blir med jenny, dogge o loke? :) Eller kom på att det ända inplanerade jag har idag/ikväll är att baka lussebullar plus att jag verkligen skulle behöva färga mitt hår.. Men det vill jag inte göra själv, bara om ngn hjälper mig, får höra med mamma när hon slutar?

Ska förresten till öppna mottagningen med Vilmisen imorn, har inte varit där på ca 2 månader, slarv pelle man är! Jajja hon har ju faktiskt varit pigg, frisk, ätit bra m.m. så hon har nog ökad i vikt o längd som hon ska :)

Jag har nog haft en sån där underbar helg, när det känns som att allt går på räls, när man vet att man inte hade kunnat ha det bättre, man bara trivs i sin livssituation  :)
Jag förstår att jag inte hade kunnat ha en bättre pojkvän, pappa till vårt barn. han angegerar sig i henne som aldrig förr :) Han ställer alltid upp för mig oavsett vad, jag är så glad :D

Förresten blir det ngn träning med hundarna i veckan? :)


Vi har nog lite otur :)

tur att man kan skratta åt smärre missöden iaf! :)
jag alex o  vilma var senare idag iväg till växtriket för att köpa julgran o allt man måste ha till, men där hittade jag endast fina pumlor, glitter, och stjärna, men ingen julgra, fot och belysning..
tyvärr. så hade inte tid att köpa hälfte där och sen fara till nästa äffär o köpa resten eftersom att alex hade träning på  45 min.
så vi for till rusta där vi visste att allt fanns, kanske inte riktigt just dom pumlor jag ville ha, men helt okej. men skit samma tänkte vi, julgran som julgran :)
när jag hade hittat ALLT vi behövde så skulle jag snabbt betala för att hinna hem så var det nå fel på bankens "täckning" lr vad dom sa, så kunder bara betala kontant, och vi hade ju inga kontanter och hade inte en minut över att hämta ut pengar heller.
så vi åkte hem utan julgran, funderar starkt på att skita i en julgran i år :D

Förresten, vi bestämde idag att hela min familj (alex, vilma, mamma, pappa, josefine, bror, sofia, tindra) ska äta julfrukost och så här hemma hos oss på juldagsmorgong/förmiddag. jättemysigt! :)
Dom ska komma kring kl 10, sen ska vi nog äta, öppna lite klappar och bara mysa o så!
känns skit kul, för nu hinner jag träffa nästan alla på julen, eftersom att vi ska fira hos alex föräldrar på eftermiddagen/kvällen.

____________________________

Idag var jag och Alex  ute på en långpromenad med Rex och Vilma. Då mötte vi en kvinna som hade det lite besvärligt med sin hund som var alldeles galen mot Rex, bara flög runt i kopplet och lät illa. Rex som fortfarande har det lite svårt för mörka långhåriga hundar (sen han blivit påhoppad av 2 st), svarade tyvärr upp med att låta tillbaka, men slutade snabbt vid ti!llsägelse!

Då kommer en 3:dje kvinna som passerar förbi och säger spydigt:
- Ja, nå förstår jag att er hund gör sådär när ni slår den! Jag har sett er slå den flera ggr!
- Sånna som ni ska inte ha en sån där hundras!

Sedan går hon vidare..
Jag ropar efter henne vad fan hon menar, att hon får förklara sig och inte bara gå därifrån, och att jag ALRIG någonsin skulle använda våld mot Rex!

Jävla kärring! För det första, vadå förstår att vår hund gör sådär, det var inte han som kastade sig i kopplet så vi knappt kunde hålla i han, det var ju den andra. Rex skällde endast tillbaka men slutade direkt vid ett - Hörrudu!

Och vars ifrån får hon att hon SETT oss SLÅ Rex. Det skulle vi aldrig göra! Både vi och alla som känner oss skulle kunna lägga sin arm och ben på det inte stämmer! Dom vet hur mkt vi älskar han och endast vill hans bästa! Jag skulle dö för han!

Hur fan kan hon bara kläcka ur sig sådant, och sen bara gå därifrån och fortsätta skrika saker.. Inte ens stanna o förklara sig?! Hon var kring 50 år också, alltså inte ngn 14-årig vi snackar om...Jag tycker fan inte att man säger vad som helst till folk sådär! Fattar dom inte att man tar jätteilla vid sig, man blir ju både jätteledsen och arg! :(


Usch ne, ville bara skriva av mig..

________________

Ne nu ska jag ägna mig åt min älskade dotter ist för datorn, sätta oss i babygymmet o leke så gott det går ;)
HEJDÅ!


fan vad jag är leeeeeessss

skrev just världens längsta inlägg och inte ens hälften kom med!!!!
inte en chans att jag ids skriva allt  igen, åååååååååh..

jajja..
drar det kortfattat.

- på söndag ska molly o rex busa för första ggn, ska bli kul o se vad dom tycker om varandra :) vad tror du pia? :D
- rex o dogge busar så fint, har dom alltiod hjort, men nu bättre än någonsin :)
- att dogge är en jättefin hund med väldigt bra lydnad och helmysig :)
- vi ska kanske o bada på söndag på hertsön.
- att jag älskar min sambo och bästa vän alex, givetvis vilma o rex med!
- att jag har varit på växhuset o trfääats andra mammor idag (vet ej om det kom med i tidiger inlägget?)
- att jag ska sova nu :)

fick kortfattat med lite nu iaf, fast trist blev det..

nu har sötnosen somnat

äntligen har lilla familjen fått lite bättre rutiner! förut somnade vilma kring halv 2 på natten, det har hon gjort sen BB, men nu har jag börjat ta upp henne på morgonen när hon vaknar första ggn kring sju, halv åtta och så leker vi lite, äter och myser, så då somnar hon tidigare på kvällarna, känns såå bra! :D
jag o alex får lite tid för varandra på kvällarna nu ju!

alex är hos jonas och dircker nån öl, jag skulle egentligen följa med dit en sväng och lämna vilma hos mormor, men det kändes så onödigt.. mamma var trött och vilma också, ingen bra kombination.
så jag vilma o rexen har myst på här hemma med tända ljus, julmust och en massa gott godis! :) jag älskar att bara få vara för mig själv ibland, haha enstöring jag vet :)

det är nå småkillar som har fest här på kvarteret så det är mkt folk som springer omkrign och kissar och lever om.
men sålänge de inte är utanför oss så bryr jag mig inte.
rex tycker inte om när det är livat på baksidan sedan grannens fest spårade och det stod poliser på VÅR baksida med en nerpundad man som skrek.och sparkade grannens hund och höll på.
hur fan dum är polisen egentligen???! så ser dom att det står en jätte uppstressad hund i fönstret och skäller och så går dom inte ngn annan stanns? stackars rex, vi var ju inte ens hemma, utan påväg till boden alive..
men vi fick vända om hem och hämta honom så fick han följa med oss ist.
¨så typiskt, för just den kvällen tänkte jag lämna nyckeln i brevlådan så jocke (grannen) kunde hämta upp rex till han ifall det skulle bli nå, för jag såg att dom drack hos grannen, men tänkte att det inte var ngn idé eftersom att grannen som hade fest är vuxna människor plus att dom hade småbarnen hemma.. hujja stackars barn! skulle aldrig utsätta vilma för ngt sådant!!

jag har även som vanligt hunnit prata är ca 1000 ggr med jenny i telefon ikväll :D, hon o fredde skulle bara vara hemma o se tv, tänkte gå förbi, men nu när vilma sover vill jag inte väcka henne.

idag på förmiddagen var jag o vilmis på växhuset, träffade andra unga mammor, fikade och surrade en hel del. ska börja gå dit oftare nu, alltid  kul att lära känna nytt folk tycker jag :)

imorn ska vi till stan lr storheden o köpa julklappar!!! äntligen :)
Vilma ska få en hoppgunga, kanske en gåstol och lite kläder vad jag vet än så länge?
Rex ska få ett nytt halsband o koppel, ngt stort ben.
Alex ska få en års prenumeration på Fightingclub och underkläder.
Joar o Frej leksaker.
Vad Josefine min syster ska få kan jag ej skriva eftersom hon läser min blogg :)
Mamma pappa o gamlingarna ska få kort på vilma o rex!
Sen ifall våra pengar räcker ska jag även köp

lägger in ett kort på

MIN SÖTA DOTTER :)
avnjut ;) haha..

image62

Glada hundar och glada mattar :)

Idag har jag varit hundvakt åt Lycka, mys pys!
Hon är som ett glädjepaket hela hon, svansen har hon viftat på konstant sen hon kom hit 8 imorse tills Marie hämtade henne halv tre.
Direkt man ser på henne, säger nå till henne eller bara går i närheten av henne så blir hon så glad :)
Rex blev nog förvånad när vi för det första klev upp så tidigt hela familjen, drog upp persiennerna och inte lät honom sova till kl 12 som vanligt.
Och sen knackar det på dörren, och inte kommer Lycka, haha :D Dom har då busat och mys om vart annat, haha så roliga, för dom sover PÅ varandra! Har inte tagit kort på just det, men vad vi skrattade.. Dom gillar värme väldigt mycket, båda hundarna la sig i hallen på golvet där varmvattenrören går, nära vårat jättevarma element!

Vi gick ca 2 timmar, det gick bra! Mötte även upp Jenny, Loke och Douglas, alltid lika trevligt att bara surra under promenaderna! Jag har tur som har henne här :)  Hade bara velat att Alex hade haft Vilma så jag hade kunnat koncentrera mig på hundarna ist för att skjuta vagnen.. Måste säga att Marie har varit såå duktig med Lycka, shit vilken hund du har! :D Bara att säga till om du vill ha hundvakt åt henne, hon och Rex är verkligen som ler och långhalm..

Skriver mer om dopet och allt som jag inte har hunnit uppdatera om sen imorn eller nå, nu ska jag mata o natta vilma innan top model.

Lite bilder från idag tills vidare då :)

image56





Såhär trött var Rex sen ;) 
image61

sova

ska strax sova, blir skönt!
jag är trötter, vilma var över trött ikväll så hon har skrikit och åter skrikit, och eftersom att alex var ute med kompisar en sväng så hade jag ingen att lämna över henne till för att samla lite tålamod.
men det gick bra, vi la oss i sängen, la henne på min mage och strök henne på ryggen, tillslut så lugnade hon sig och tog nappen, sen somnade hon..
då blev det myyyyysigt :)


aja nu kom alex hem, så nu blir det sängen för hela familjen..

snart helg igen

fasen så skönt att veckorna bara rinner iväg!
i onsdags var vi o badade jag alex o vilmis, jätte mysigt :) alex vill att vi ska fara fler ggr, tur att han är en sån pappa som vill hitta på mkt saker medsitt barn, för jag är nog mest en "mys-mamma" av mig :)
efter badet for vi o käkade på max, var nog ngn nybörjare som jobbade i driveen, så det tog 20 min att få maten, grrr, vi höll ju på att bli försenade till dop samtalet!
där träffade vi iaf de andra paren som ska döpa samtidigt som oss, och så fick vi reda på vars vi skulle stå osv..
vilma ska döpas sist av alla 3 barnen, hoppas hon inte blir allt för ottålig! :/ ;) haha!

idag så har vi bara myst på häre hemma, alex pluggar som en galning, shit han gör inte annat, träffar aldrig kompisar lr så.. men men vill man ha bra betyg så får man offra sig.. och det är skit bra av honom tycker jag :) han är grymt mkt bättre än jag någonsin var i skolan!

sen kring 3 tiden så gick jag jenny vilma loke rex o douglas o mötte jonna o zeke här på björx. tog en långpromenad o bara surrade, mkt trevligt :) antar att det blir fler ggr :)
rex skötte sig iaf bra tyckte jag, han tände till lite där när dogge o zeke lät mot varandra, men annars flöt allt på!
med tanke på att rex har blivit helt sinnes direkt han har kännt lukten av zeke förut så är detta ett stoooort framsteg :D

imorn blir det fika med pia o hennes brors barn (?), blir trevligt :)
hoppas att en sväng på stan ska sätta igång mina julkänslor nu, för jag har inga, hoho vars är ni??!
stackars vilma måste ju få en riktig jul ju!! :D
ska även fara o köpa drickor o mjölk till dopfikat efteråt också..
juste måste fråga jenny om jag får låna deras perkulator under lördagen??

folk kommer nog tycka att jag är knasig, men vi ska ha 3 st gudmödrar :)
alla 3 st passar lika bra, på olika sätt, kan inte välja ut bara 1 utav dom, då är jag hellre utan.. så då blev det 3 st =)
Jenny, Josefine o Sofia, så kul att ni vill!


nu ska jag söva trött vilma, skriver mer imorn!  godnatt

världens vackraste dotter!!

image54

världens bästa hund!

enligt ett personlighetstest jag gjorde är jag:


 

Utåtriktad Planläggande Konkret Känslostyrd person  

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag

  |  
Inåtvänd Utåtriktad
Planläggande Upplevande
Konkret Abstrakt
Tänkare Känslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut ? även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.


 

hur tycker ni att det stämmer? :)


nu så..

nu kommer fortsättningen :)

inte för att jag riktigt minns vad jag skrev om, särkert nå ovesäntligt som vanligt, men men!
Har iaf kommit hem för en timme sen, jag o rex var i stan o knallade, både jag o han behövde lite miljöombyte.
vi gick lite över en timme, skönt faktiskt!
och han skötte sig riktigt bra.. endast ngt stressad i början, men gav honom kommandot sidan, så gick allt som smort :D
gick förbi hos mamma och sa hej, gus så rex blir glad när han kommer dit.. släppte honom när vi kom in i trapphuset, och han sprang direkt upp till rätt dörr, han har endast varit där 2 ggr tror jag?
så när jag kom upp dit så satt han framför dörren och viftade på svansen.

han vet att han måste hälsa försiktigt på mamma, hon tycker att det är lite obehagligt om hundar är för "på", och rex blir ju lätt så när han blir uppspelt o glad :)

nåväl, när vi kom hem så såg lilla familjen på mannen som talar med hundar, och nu sitter jag här..

på lördag har vi ju dop, börjar känna mig lite stressad..
nog för att mamma, pappa, mormor, morfar o alex föräldrar fixar det mesta, men jag är jämt så nojig att jag ska glöma nå viktigt så allt blir förstört!
men det ska bli trevligt :) göra nå roligt för lilla vilma!

på onsdag ska vi nog och bada, jag alex o vilma, fan så mysigt! bara göra nå vi tre :)
då ska jag passa på att ta lite kort!
på tal om kameror så ska vi nog köpa en systemkamera efter jul, nice, så man får bra bilder :)
det tycker jag är en investering för livet, tänk vad kul att ha riktigt FINA bilder att kolla på om 20 år, när man är gammal o grå :D haha tänk då är jag o alex 41-42 år och vilma 20 år :P

nå nu ska jag dra mig mot soffan!
shobre


vad roligt

att få så mkt kommentarer, fortsätt så nu! :)

har varit på stan idag o fikat med linda, o (agnes?), jenny, loke lisa jag o vilma.. blev mat o prat som vanligt..
och sshit så liten lindas nyfödda är, myys!
liten som en kattungen kändes det som :) söt nöten där!

vilma ropar, fortsätter senqare!!! :)

RSS 2.0