Glömska

I fredags startade vår helg, Vilma fick vara hemma från dagmamman och inskolningen då hon haft lite småkramper och var sådär konstigt frånvarande då hon vaknade natten till fredagen.  Hon fick sova ut tills hon vaknade, då slängde vi i oss frukost och for till MVC för inskrivning. Det gick jättebra, en massa tusentalsfrågor, papper, tidsbokningar och vägning. Snart 3 kilo + står vågen på! Efter MVC körde Johan hem mig o Vilma, vi lekte på gården en stund innan vi gick in för lite filmmys och fruktstund. Vilma som sovit relativt lite blev trött innan Johan kommit hem igen, så vi gick ut och så fick hon sova i vagnen medans hundarna fick springa av sig..
Jag blev på tokför lat för att laga mat så Johan tog med sig mat hem till oss från Rönnbäcks :)
Kl 13 började Johan jobbet och jag  Vilma rulae mot stan. Handlade en jättefin prinsessklänning :D Oooj så nöjd hon var!! Och hon såg ut som en liten docka i den :) Samt doppresent till Milton, glömde dock handla det jag skulle ha till mig själv..

På tal om glömska, herreguuud så glömsk och tankspidd jag har blivit. Nästan pinsamt, glömmer saker hela tiden! :P

Igår var vi på dop, lille Milton döptes. Åt jättegod buffé efteråt, o sedan rullade vi hemåt eftersom Johan hade jourjobb.. Resten av dagen umgick vi med Emma, Jens och Janne,agade middag och lät ala undar busa :)
Denna dagenser vä ut ungefär likadan.. Ska gå och vara social med Emma nu, hejs :)


Så gott som färdigt! :)

Flytten blev av i lördags, tror dem var 15 killar som lastade ur lägenheten och lastade in i huset! Fort gick det, ca 2 timmar tror jag. Hemma i huset var vi ca 6 flickor som lastade upp ur kartonger. Tuuusen miljoner tack alla som har hjälpt oss me flytten, utan er hade vi nog fortfarande suttit fast på Mjölkudden ;)
Denna vecka ha rullat på snabbare än ngnsin, harförsökt njutaavvarje sekund i vår nya miljö tillsammans med hela familjen. Vilmas inskolning startade vi i måndags, hon verkar trivas toppen hos dagmamman. Som idag då jag ämnade henne för första ggn och for därifrån, då sa hon bara "hejdå, vi ses sen mamma", sen när jag hämtade henne så ville hon inte följa med hem :) haha, måste väl vara ett gott betyg!?

Jag tycker att "vilma-veckorna" går alldeles för snabbt! Det gör ont i hjärtat flera dagar före fredagen då vi måste lämna tillbaka henne :( Jag önskar såå mycket att jag fick mer tid med henne! Det enda jag kan göra för att förbättra situationen är att plugg så mycket som möjigt vecka jag inte har henne så jag kan plugga nästintill ingenting veckan hon är hos oss. Jag och Johan har iaf pratat och kommit fram till att nu först ska jag ju plugga fram tills 2 månder innan bebisen kommer, efter det blir jag mammaledig i ca 1 år, för att bara snabbt göra klart min praktik och få ut betygen. Sen kommer jag nog fortsätta vara hemma 1/2 år till iaf.. Och när jag väl går tillbaka till jobb kommer jag jobba ca 50 %, och lägga upp det på veckan vi inte har Vilma. För då kommer jag kunna vara hemma med Vilma och bebisen helt varannan vecka. Förstår ni underbart?! :) Hoppas även att Johan går ner till 75 %. Livet går ut på sååå mkt mer än att jobba! Och ändå spenderar man ca 8 tim/dag på jobbet, vilket resulterar till att barn ofta får växa upp på dagis/fritids osv. Självklart så finns det studer i livet man ej har möjlighet, exempelvis som ensamstående. Men har man möjlighet att jobba mindre än 100% så tycker jag det om ngt, är en självklar investering man borde göra på sina barn! Tiden som passerat kommer ju aldrig igen..


På tal om ngt annat så kanske det är dags att börja fota tjockmagen, särskillt eftersom att jag antar bilderna lär bli rätt fina då Johan tar dem, haha.. Men har bara inte blivit, och jag känner mig bara svälld o pluffsig.. Kan ju knappt gå en 20 minuters promenad/dag utan att få enorm värk i fogarna.

Nu ska jag släppa ut hundarna på gården så får dem härja av sig tills Jojje kommer hem :)
Nattiiii


Jag kan konsten att aldrig sluta när jag egentligen borde..

Min kropp sa ifrån för flera veckor sedan att jag borde ta det lungt, och för någon dag sedan började fogarna göra sig påminda. Men jag tänkte att det inte kan vara dom då jag aldrig tidigare kännt av det. Så jag fortsatte packa som en duracellkanin, allt för att bli klar i tid. Nu är lägenheten nerpackad i kartonger och påsar, men jag har ONT. Har legat med värmedyna hela natten o de två ggr jag fick gå och kissa inatt, faaan så ont man kan få huuh.
Nåja idag sa Johan åt mig att jag inte får röra en pinal till här hemma, utan bara vila upp mig. Sagt och gjort, har bara rastat Ferrisen en snabbis och jag ska bara ta en lugn dag. Jobbigt värre, jag ogillar att ta det lungt, kan inte riktigt det. Men måste man så måste man!

Ska nog ta bussen till Björksakatan och hämta dockan på dagis, då jag ej vågar köra utan vinterdäck. Sedan måste vi och köpa täckbyxor till henne. Så himla kallt ute nu alltså! :S
Men denna vinter ser jag konstigt nog fram emot, jag som brukar HATA snö o kyla haha.. Men kommer njuta i nya huset med lilla familjen, åh så jag längtar <3

Nu ska jag ta o slänga mig i soffan o tycka lite synd om mig själv, sedan blir det o hämta dockan på dagis :)


Höstkallt

Jag måste hitta mig ngn bra höstjacka, dem jag har har börjat bli trånga att stänga igen över magen ;) Men alla jag hittar som kulle låta magen växa i är inte nog fina tycker jag.
Ida åkte vi iaf på barnbio och såg Petsson & Findus, Vilma älskade det! Popcorn, godis o dricka åt vi gott om. Efter bion gick vi (jag, vilma, fia och tindra) till stadsparken för at låta ungarna leka. ¤5 minuter senare kom Alexandra o Oliver till stan för att äta lunch med oss, så himla kul att ses igen!! :) Och gud så söt lilla Oliver var, helt sjukt vad jag längtar nu. Blev som mer verkligt att vi också ska ha en liten knoddis om några månader.
På tal om det så är vi i vecka 12 nu, mycket härligt!

Och Vilma har sin sista mammavecka på Ormbergets förskola denna vecka, så imorgon ska vi baka chokladbollar som hon ska få bjuda alla barn och fröknar på. Känns lite sorgligt med tanke på att man kommer fröknarna så nära. Men hon kommer ju gå där varannan vecka, och sen så har vi ju faktiskt hittat en suuuperfin dagmamma i Boden som Vilma kommer trivas jättebra hos :)

Nu är det endast lite mer än en vecka kvar tills vi får huset, wow tiden har gått fort! Vilken frihetskänsla att slippa denna lägenhet och få komma ut på landet!!! Har tusen planer och ideer för detta hus/tomt, men ska försöka bo in oss innan vi gör om, så man får se hur man verkligen vill ha! :)

Ne nu ska jag ta och fixa oss middag, ikväll blir det hundhuset för mig, Vilma, Johan och hundarna!

Long time..

Jag har blivit på tok för bekväm för att sitta och uppdatera min blogg varje dag, eller så kanske det är för att jag känner det inte finns något att skriva om varje dag.
I varje fall, lite har ju hänt sedan sist.
Ferra har smält in i familjen på en gång, grabbarna älskar henne. Och trots att hon aldrig träffat barn förut så är hon och Vilma ofrånskiljliga, mysigt värre. Jag har dessutom fått MIN hund nu, hon följer efter matte vars jag än går och det är precis en hund som är tydd till mig som jag har längtat efter :) Hur mycket jag än håller på med Kompis och Power är dem som svansar efter Johan, det känns lite meningslöst med allt arbete jag lägger ner faktiskt haha. Nåja Ferra är inklickad och detta ska vi fortsätta med, för hon har en motor som heter duga. Nu blir det lydnadsträning hela veckan, har inte velat hålla på för mycket utan bara bygga upp vår relation och passivitetsträning då denna dam är rätt så lekfull o busig inomhus, men vilka framsteg hon har gjort!
Hela denna vecka har hundarna fått i snitt 2 tummar/dag, det är så skönt att se dem så nöjda. För varje dag finns faktiskt omöjligt 2 timmar att ge dem.

Min mage den växer och gror, jag är vecka 11 nu! Tycker att tiden går fooort faktiskt, samtidigt som man går och räknar dagar :D Bara senaste veckan är den alltid rundare i formen och större än tidigare, inte som det tidigare varit då den endast varit så mot kvällskvisten. Det värsta illamåendet är över, så jäkla skönt, fy tusan så jobbigt det har varit att behöva spy dagarna och nätterna i ända, samt knappt kunnat äta ngt. Annars mår jag prima ballerina, inga krämpor av annat slag, utan jag njuter av varje sekund.
Vilma är så mallig, hon går och stryker mig på magen och ska krama bebisen. Hon ger namnförslag och säger att hon vill att "lillebror" ska komma ut, för enligt henne är det en pojke minsann ;) Jag tror såhär utan facit i hand att jag kommer bli enormt stor, än så länge är jag liten och har knappt lagt på mig något. Men är som sagt endast vecka 11 :) Detta är helmysigt, jag är så glad att vår lilla familj ska växa och att lilla Vilma ska få ett syskon <3

Nu ska jag ta och rasta hundarna och sedan gör frukost.
Ha en bra helg!

RSS 2.0