Vår älskade! =)


Vilma

För en gång skull ska jag bara skriva om vår underbara Vilma :) nästan bara om henne iaf..
Hon är så snäll jämt, sällan gnäller hon, faktiskt bara om hon är hungrig eller trött, vilket är sällan nog!
Vilma har krypit några ggr tidigare, mest i sängen eller på golvet, fast då oftast baklänges. Nu idag har hon tydligt visat att hon faktiskt kan krypa! Framåt  :) Flera ggr har hon målintriktat krypt framåt, hon ser ut som värsta stor tjejen ju! :) Tillochmed längre bitar, typ 1-2 meter åt ggn!
Hon drar sig hela tiden upp för saker på knäna, ibland så hon står helt upp. Här för ng dag sen när jag kom in i hallen så hade hon dragit sig upp så hon stod helt mot helt mot hallspegeln, vet det tusan hur hon hade lyckats? ;)

I spjälsängen står hon hela tiden!
Lilla vännen har ju blivit stor nu :)

Hon har även upptäckt sina fingrar ordentligt nu, hon spretar med alla fingrar på båda händerna o pillrar på dom o säger daaa- daaa-daaa :) hon har fått mkt finmotorik  och tar upp små små saker hon hittar med bara finger topparna.

nu mannen som talar med hundar, uppdaterar sen ist

Sängen nästa, jag är TRÖTT! :)

Idag har vi haft en lång o händelsefull dag. Vaknade av att Marie ringde o väckte mig så jag inte skulle försova mig till utställningen i Piteå. Klev upp på en gång, gjorde oss färdiga o skjutsade Vilma till morfar. Hon var jätteglad att få komma dit :)
Vi for vidare till Piteå, hann se alla amstaff ställas, efteråt så gick vi ut allihopa o ställde upp oss för fotografering. Haha det var nog lättare sagt än gjort att få alla att stå stilla samtidigt :) Alla ville hälsa på alla, inga sura miner från ngn av dem!
Det var så kallt ute så vi gick in på läktare o satte oss där o surrade, trevligt att träffa flera av samma ras. Tänk att dom kan se såå olika ut, o ingen var den andra lik i "sättet"..
Jag tog lite bilder, men blev bara dåliga då jag inte ides engagera mig i det när alla andra tog bilder!
Jag Alex John o Marie for vidare till Max och åt, skit gott o välbehövligt! Sen for jag o Alex hem för att hämta hem Vilma. Allt hade gått jätte bra som vanligt, hon hade varit jätte glad och mysig :)

Jag somnade i ca 1 timme när vi kom hem. Det behövde jag, var ju helt slut av nån konstig anledning.
När jag vaknade så bestämde jag att jag ville fara till Lisa i Gammelstad o gå promenad med henne o Ebba. Så tog med mig Rex i bilen o for. Vi var väl ute ca 1 1/2 timme. Skönt att gå på ngt nytt ställe än här hemma. Dessutom är ju Gammelstad speciellt för mig när jag har bott där hela mitt liv.

Knäpphundarna Rex o Ebba började av nån sjuk anledning att slåss när dom busade. På mindre än 1 sekund så satt dom fast i varandra! Jag o Lisa låg på marken o skrek loss åt dom, säkert helt fel taktik, men i stundens hetta så handlar man mest utan att tänka. Helt seriöst så trodde jag att dom skulle käka upp varandra. Dom var vansinniga o vägrade släppa båda två. Sen var dom blöta av all snö så man fick inget grepp om dom + att båda var utan halsband. Men tillslut så släppte båda. Lite tuggmärken o blodstänk.. Men gud så dom skämdes sen! Ebba fattade inte alls vad som hade hänt tror jag, hon var skamsen mot Lisa, men ville fjäska in sig hos pappsen o försökte busa försiktigt med honom.. Rex skämdes jätte mkt, han vågade knappt titta på mig hela vägen hem. O direkt Ebba närmade sig så vände han bort blicken från henne o gick därifrån.
När vi sen kom hem till Lisa så tvättade vi såren. Dom var mot varandra som att inget hade hänt. Lika glada som vanligt, förutom ngt försiktigare. Stod o slickade varandra i mungiporna. Våra hundar fick flipp, visst då Lisa?!
Vet inte vad som utlöste det hela, dom busade o hade jätte kul. Tror det blev ngn mätning av rang som vi inte hann stoppa! Men det kommer aldrig få hända igen.

Lisa har varit här hela kvällen, fy så trevligt vi har tillsammans. Så mkt gemensamt, jag blir så glad av att vara i ditt sällskap :) Hon for nyss hem, så då rastade jag Magic, för Rex ville bara sova vidare,
Nu ska vi sova jag o Alex, Vilma plutten sover redan :)
Vi hörs imorn =)


Aktiv dag hos Marie

Idag kl 10:30 packade vi in oss i balen, jag Vilma o Magic. Vi styrde kosan mot Marie i Rutvik.
Vi möttes av en överlycklig Lycka ;) Jag tror att hon blev glad att se mig faktiskt, hihi.. Hon o Magic ville då busa med varandra direkt. Dom har endast hälsat på varandra en gång tidigare på hundhuset.
Strax efter kom Jenny Douglas Loke Lisa Ebba Emma o Foxy. Så det blev 5 st hundar. Vi tog direkt o gick en promenad, kanske tog ca 45 min? Dom fick busa och gå fint om vartannat, gick rätt så bra. Magic behöver träna på att komma på inkallning under stor störning, men det kommer :)
Vi gick iaf in och fikade jätte goda mackor, the, juice och fika, för mig finns det verkligen inget stopp! Fattar inte att jag inte är tjockare än vad jag är så mkt som jag äter..
Nåväl hundarna fick mest ligga platsade, och barnen fick leka omrking på golvet. Vi surrade o surrade, det finns väl inget trevligare när man är så många tjejer som att surra till öronen glöder? ;)
Kl 14 ungefär så for vi hem, jag var helt slut av all tankeverksamhet.
Hann även gå förbi hos Jenny o vara social med henne o Lotta medans Vilma o Alex sov middag. Loka var helmysig och vill bara sitta o min famn, så jag kunde inte slita mig därifrån :D
När jag kom hem så sov alla här fortfarande, då passade jag på att fara o handla middag o gott för kvällen.
Alex for iväg att vetrinären med Magic o Rex, dom fick även busa på isen en sväng.
Medans tiden så lagade jag o Vilma tacos, dukade fint o tände ljus. Alex blev jätte glad när han kom hem :) Det var jättegott!!

Alex dundrade iväg till Danne, dom skulle festa. Jag Vilma o hundarna lekte på golvet. Kring kl 20 kom Lisa hit, hon hade med sig en stoor choklad kaka som vi åt upp på någr minuter, haha där rök mitt nya "nyttiga jag".. Vi surrade o badade Vilma, som sen slocknade i min famn <3 Söt älsklingen min!
Vi packade även ihop en hel banankartong med baby kläder till Lisa o Patriks bebbe i magen!
Gud så man tänker tillbaka på bebis tiden när man såg allt, sentimental som man är :)
Hur som haver så for hon nyss. Vilma sover, hundarna med.
Jag tänkte först dra ut träningscykeln o låtsas vara nyttig, men jag ids inte. Ska nog ta en rök ist :S

Förresten hörni:

Måste skryta lite o Magic. Alex var till vetrinären och tog bort Magics stygn sen kastreringen idag. Eftersom det var kö att komma in så kom vetrinären ut o sa att Magic skulle få lugnande ett tag innan så det hann verka tills det var hans tur. Alex och jag hade bestämt att det inte skulle behövas för att han är så lugn av sig, så Alex sa att han inte skulle ge nå.
Då sa vetrinären att när man ser honom så vill man då ge en massa lugnande, och skrattade :) Han menade på skoj att han ser så stor o respektingivande ut att han vill vara på "den säkra sidan", haha..
Men det gick hur bra som helst! Alex tog in honom o la han på rygg. Vetrinären fick ta bort alla stygn utan minsta lilla pip eller stret från Magics sida.
Magic fick en massa beröm för sitt fina sätt, alltid kul att höra :)
Det ger ju ett gott intryck för sk. "kamphundar" i okunnigas människors ögon!

I väntrummet satt det även ett par i 50-års ålder med sin katt. Magic satt o "pratade" o viftade på svansen åt dom. Paret hade frågat vad det var för ras. Dom satt o surrade med varandra ett bra tag. När Alex sen skule gå in så sa dom att Magic hade ändrat deras syn för "sånna där hundar". Dom sa även: - Kanske en sån ras hade passat oss :)

Nu kan man inte annat än att le :)

Det är sorgligt med dom människor som är så fördomsfulla att dom inte ens kan ge ett försök att ändra intryck på tex. en ras. Även fast hunden i sig är en väldigt trevlig individ. Utan ist så blänger dom så ögonen håller på att trilla ur skallen, o så fräser dom nå otrevligt. För det finns hundraser jag inte är särskillt intresserad av/fäst vid, det finns det ju för alla, men inte sitter jag o stirrar ut dom o gör grimarser bara för att jag ser dom. Det är fruktansvärt respektlöst, och omoget i mina ögon.
Dagens ris till sånna!

Nu måste jag dra mig. Imorn ska vi upp tidigt. Har barnvakt. Ska på uts. i Piteå, o sen en liten amstaffträff :)
Hejråå


Nya tag!

Ursch, har varit deppig o slö sista veckorna.
Nu ska jag rycka upp mig! Skärpning..Det som är jobbigast är att jag inte vet vad det är som känns tungt o jobbigt. Det bara är ngt, som gör att vardagen är piss o allt känns som en börda.
Men nu tar jag nya starka tag, nu ska jag gör ngt åt detta o rycka upp mig. Kan inte ha det såhär.
Så, då har jag lovat, bäst att hålla detta nu :)

Jag har iaf resan att se fram emot, bara 2 månader kvar nu. Hoppas dom går fort! Hoppas att Vilma fått Alex hy, då slipper hon bli så bränd.. :)

Idag har iaf jag o Jenny vandrat i stan ca 2 timmar, tog vovvarna o barnen med oss självklart. Hade inget mål eller så, bara normala krav. Ville bara gå på ngt annat ställe än hemma. O det fick vi ju!
Ikväll blir det hundhuset om vi fixar barnvakt.

Har förresten köpt en ny soffa --------------------> image121en är lite mörkare bara, typ peppar färgad :) Myyys att krypa upp i den om kvällarna!

Nu ids jag inte blogga, har så mkt att skriva, men har ej tid =)

..

image69

image67

image46

image118image105image95image83image64image35

Alla mina älsklingar, ni får nöja er med gamla bilder ;)

Veckan går så snabbt!

Blä skrev just jätte långt inlägg, nu ids jag inte skriva om


det sög

alltså hundhuset igår kväll. en dålig föreläsning. nåväl blev ju lite social träning ändå :)
idag har jag kännt mig så hängig, så hundarna fick bara rastas av och sen körde jag lydnad med magic i ca 30 min. sen tog jag ut rex, men hann typ träna i 5 min så kom douglas, dom fick busa i djup snön.
om 2 veckor så ska magic få busa med ngn annan hund än rex. nu tycker jag att han känner oss o vi han tillräckligt bra för det :) han kan ju dock inte busa innan vetten har tagit bort stygnen..( skjut mig inte nu million ;) )

nu ska jag knalla över till jenny

Hundhuset ikväll??

Härlig dag, men kanske inte lika fullt härligt väder? :)
Började morgonen med att stiga upp kl 7 med Vilma o Alex, åt frukost, sen for Alex vidare till skolan. Hade bestämt mig redan igår att jag skulle ta ut hundarna på var sin långpromenad idag, oavsett vädret. Så jag kämpade mig ut i slasket o det disiga vädret med Magic, blev ca 45 min. Han fick vara nästan hela tiden. Tränade lite platsliggning (störningen var en skolklass som gick förbi), och hunden låg blixt stilla!! Tränade även ställade under gång, inkallning osv. Gick skit bra :D
Sen var det Rex tur, då var jag tyävärr rätt slut efter att ha dragit vagnen i så mkt slask. Så han fick sig en hederlig vanlig koppelpromenad med lite kontaktövningar o fotgående. Han var duktig när jag väl tränade, men ngt stressad annars :/ :) Men imorn får Rex första prommisen ist..
Nåväl får vi barnvakt ikväll så drar vi till hundhuset på socialträning. Är det ngn annan som ska dit??
Ska  passa på att vila lite själv nu medans Vilma gör det.
Må bäst!

Utekväll

Igår hade vi barnvakt åt Vilma, det var Vilmas farmor o farfar som var så snälla o ställde upp.
Vi åt middg hos dom igår, stannade även o nattade Vilma innan vi for hem. Skönt att veta att hon somnade utan problemas :)
Jag, Alex o Sofia for till stan o hämtade upp Jenny o Fredrik som hade varit ute o ätit. For hem till oss, gjorde mig klar o drack lite vin. Mest för att hålla hundarna sällskap.. Men båda två var så trötta efter att ha varit på lulsundet, så dom däckade i soffan tillsammans med oss andra :)
Kring 11 gick vi till Danne som hade förfest, en massa folk, men många man inte alls kände? Konstigt, man brukar ju alltid känna alla där! :)
Kring 12 tiden fick vi skjuts till stan av ngn kille? Trodde att kön skulle vara jättelång, men det var inge kö alls!! Så jävla skönt..
Hade hur som helst sjukt kul, IGEN! Det var 11 veckor sedan jag var ut sist typ? Och det är länge! :)
Ne men det var mkt folk, många man kände o så, så en lyckad kväll! Fast iofs har jag aldrig tråkigt med Jenny! :)

Nu ska jag o doggsen iväg till Lulsundet o hämta upp Alex o Vilma, vi ska köpa present till Joar som fyller år..
TJOOO!


Krogen

Ikväll ska Vilma sova hos farmor o hundarna ska vara själva, för vi ska ut o roa oss på Magma :D

:)

Inte lika fint väder idag som igår, men idag är det iaf betydligt varmare :)
Hur som haver, idag ska jag o Jenny knalla in till stan. Jag ska ta med mig hundarna, men jag lämnar av dom till Alex vid hans skola, inte tänker jag åka buss hem med barnvagn o två hundar! Haha..
Så nu har Vilma hennes morgonlur, så ska passa på att sätta på en maskin, göra mig o hennes väska klar, så är det bara att gå sen.. Shooo :)

Lång dag

Idag vaknade jag ca kl 8-9 nån gång. Gick ut med Mgaic först i ca 55 min, han fick mest vara lös, tränade lite lydnad men busade mest med bollar o kamptrasor :) Han fick även springa en hel del i djup snö, det tyckte han om vill jag lova. Vi gick förbi en förskoleklass som hade ngt slags vasalopp, han var så duktig så hade honom lös hela tiden vid min sida!
Efter Magics tur var det Rex som skulle ut, alltås förta ggn för Magic att vara HELT ensam hemma hos oss. Jag lämnade en ihop vikt toarulle med en levergosdis i åt honom. Vi var bosrt ca 40 min, o Alex kom väl hem efter ca 30 min o hade möts av en väldigt glad men sömnig Magic. Så  antar att han bara hade gått o sovat när vi gick.. Men han var ju så utpumpad efter promenaden så det skulle inte förvåna mig :D

For på förmiddagen till Barnens Hus med Vilma, köpte lite nya leksaker och en tyg hjälm till henne. Direkt vi kom hem så satt hon på golvet i 1 1/2 timme själv o lekte med dom nya sakerna i sin mössa, helt underbart!! :)
Bra för både henne o mig..

image116

HAHA, snygg va?! ;)


Nu på kvällen när vi for till hundhuset så hade faster Sofia, Vilma hos sig, TACK :) Vilma hade dock varit lite ledsen  så vi vart där en timme, men det räckte gott o väl.
Där gick allt bra. Rex var väl ngt sur mot en långhårig collie där, men Magic hans svans viftade konstant sen vi kom dit! Han trodde först att han skulle få hälsa på alla om han lät tillräckligt mkt som en gris/apa och såg söt ut, haha ;P.. Ne men han förstod att det inte var ngn idé o lugnade sig oväntat snabbt, då började han kunna leka med oss ist! Lycka fick han hälsa på, men jag tror att han heslt av allt hade vela ha valpisar med henne, nu när hon löper, haha.. Det var dock inte jag som höll i kopplet när dom hälsade, var en bit ifrån, men dom sågdå ut att vara försiktiga båda två, o dom verkade då gilla varandra :D

Jag måste förresten träna bort alla handtecken i många av mina kommandon. Detta skall börjas redan imorn. En bra inomhus aktivitet! Blev peppad av Marie!
Haha söt Lycka som snurrar runt på rumpan ist för att rulla runt ;D
Tyckte förresten det såg ut som att folk små log lite när dom hörde alla  våra grisars knorr o grymtningar i från hörnan där, vi lät nog mest av alla :)
Magic lät Ho-ho-hi-hah-ha-ho-ho, typ. Lycka sjöng när Alex kampade med Magic, lät lite som en strypt katt, o Rex han skrek rossligt när jag sa skall.. Ful hundar!! :)

Ne nu ska jag sluta svamla, det är en dag imorn också. Urscha, det känns inte alls bra att kastrera Magic. Inte för att bollarna ska bort, det blir bara bra. Utan för att han är så ung och måste hållas stilla i några dagar. Men jag tror att han kommer ta det med en klackspark! Bara jag som är lite bejbsig med honom ibland! ;)
Dessutom kan han o Rex behöva återhämta sig med tanke på allt nytt + ALL aktivering dom fått i 1 1/2 vecka.

Sova nu, först får ni bara ett par bilder på fulvovvarna från nu ikväll, utslagna hjältar!
O från i morse inomhus i solen.. PUSS

image117

image118

image120

image119

Nu har jag lite tid över för att blogga.

Åh jag är så grymt sötsugen, vilken tur att jag inte har godis eller annat onyttigt hemma för dåhade jag väl suttit o tryckt i mig :)
Vilma har somnat tidiger än vanligt ikväll, men det är nog för att vi har varit aktiva idag. Klev upp tidigt, gick ut med Rex o Magic medans Alex hade Vilma, trots att han egentligen inte hann innan skolan. Hann även träna dom lite, gick bra. Båda blir så svartsjuka över att den andra får ha så kul med matte medans han står knytt så när det är den andres tur så ger dom gärnet, väldigt effektivt!
For iaf på babysången kl 10, så himla trevligt! Vilma är en social liten tös som älskar stoj o uppmärksamhet, nyttigt att få träffa andra barn också. Sen gick vi på Mat & Prat o åt lunch och efter det lite på stan.
När jag kom hem städade vi lite. Alex hade redan hunnit vara ute o träna hundarna, han lät dom även busa ute tillsammans för första ggn. Dom hade tyckt det var jätteroligt och busade lika fint som inomhus, förutom att dom inte tugga på varandra, utan bara sprang sprang o sprang! Som tur var så höll Rex klo, även fast det inte är hel än.
Gick förbi hos Jenny o träffade hennes mamma o systrar. Dom tyckte att han hade blivit stora tjejen, synd att man så sällan träffar Susanne, hon är som min extra mamma! :)
När jag gick hem därifrån så lagade vi middag, diskade undan, rastade hundarna och sen for Alex iväg på träning!
Jag o Vilma har lekt på golvet, plockat lite här hemma o bara myst på, sen slocknad hon :)

Vilma blir förövrigt mer o mer aktiv, det är jätteroligt! Hon vill hela tiden vara på golvet o leka. Hon försöker krypa, eller så ålar hon sig fram, eller hasar på rumpan. Det enda som är lite jobbigt är att nrä man har henne på golvet så måste man hela tiden ha total uppsikt, eftersom hon kan falla o slå lilla huvudet. Så imorn skulle Jenny kika om Jennys mamma hade Lokes gamla tyg hjälm kvar, isf skulle vi få låna den, om den nu passar. Annars mååste vi köpa en ögonabums. Så kan Vilma äntligen bara få vara överallt på golvet, helt kul :) Vi måste även till Barnens hus imorn o köpa nya leksaker åt Vilma så hon får lite nytt kul att pillra med! Vårat hjärta,,

Till hundarna då, inte för att det händer så mkt på hundfronten förutom promenader o träningar. Igår ringde det iaf från en kennel som föder upp amstaff, dom undrade om vi var intresserade att låna ut Rex som avelshane till en av deras tikar. Men Rex är dock kastrerad så det går inte. Känns lite tråkigt på ett sätt. Eftersom att han är en väldigt bra hane, bra mentalitet o rastypisk, synd bara att vi aldrig kommer med på ngt MH, har sökt 5 ggr nu! Men han har 2 kullar, med fina avkommor, och det får räcka. Dessutom tycker jag att han mår bättre nu när han slipper sin sexuella drift ;)

Magic han är som jag 7000 ggr innan sakt, en kanon hund i mina ögon, Man märker att han är i en test ålder, han försöker dominera vissa människor som kommer på besök, men säger man bara åt honom så förstår han att det räcker o försöker inge mer. Och då vill han bara gosa. Igår när Pia var på besök så kröp han upp i soffan o la sig på rygg i hennes famn, gosigoo! :)

Får se om det blir hundhuset imorn, nu känner ju Magic oss bättre o litar på oss. Så nu är det väl dags att låta honom komma ut bland en massa hundar o bara vara passiv :)

Vägde dom idag, Rex har gått ner lite i vikt efter alla foderbyten, så nu ligger han på ca 27 kg, Magge väger 30 kg!
Ser att Magic har gått ner i vikt o blivit lite slankare sen han kom till oss, men det är ju inte så konstigt med tanke på alla promenader o bus med Rex..

Sen vill jag passa på att tacka Million för denna fina hund, och önska dig lycka till i London :)

Nu ska jag sluta pladdra o se tv.

Lördag 1/3 -08

 Idag vaknade Vilma kl 6 o ville minsann inte alls somna om, så Alex fick ligga o halvsova med Vilma lekandes i sängen, så jag fick sova ut. Det är så mysigt vakna med Vilma skrattande o lekandes i sängen. Direkt hon såg att jag öppnade ögonen så slängde hon sig efter mig o tjöt av lycka :) Söt barn!
Vi åt frukost sen klädde vi på oss o gick till stan i halvstormen. Magic o Rex fick som vanligt turas om att vara lösa, o det gick jättebra! Vi mötte pappa utanför honom o stod o surrade ett tag.
När vi kom in till stan sprang jag in på Gina Tricot, skulle ha nå kläder till ikväll, hittade jättefina, men när jag skulle betala så man tvungen att ha leg, och bådas leg. var hemma. tyypiskt..
Gick iaf o tog bussen, så 1 timme o 45 minuter senare var vi hemma, jätteskönt. Båda hundarna däckade i soffan, jag o Vilma också :)
Tänkte som sagt först gå ut ikväll, men jag har bestämt för att vänta till Påsk. Är inte så jätte peppad + att Vilma är sjuk o tänder är på g, vill inte lämna henne då.
Så ska bara vara hemma ikväll, se film o så. Får se om Lisa o Pia kommer förbi, hade varit nice :)


Hejs

RSS 2.0