WHAT??!

Haha snacka om att det finns människor till allt!
Idag gick jag o Magic till affären för att handla hem godis för kvällen. Tränade lite fot så hade honom lös.
När jag kikade ner på honom så såg jag inte att det kom ut en kvinna o hennes bischon havanese (lr hur det stavas?) ner från snövägen.. Så vi mötte dom i korsningen. Bad Magic sitta så dom skulle få passera. Då kläcker hon ur sig: Hur kan du ha en sån där hund lös?!
Jag frågade vad hon menade o skrattade till..
Hon: Sånna där hundar är farliga och får inte vara lösa. Hennes hund står förövrigt och är helt tokig o slänger sig i kopplet.
Jag ids inte lyssna på så fördomsfulla människor längre. Det spelar ingen roll vad man säger. Bättre att visa dom hur fel dom har.
Så vi gick vidare, men huvudet högt o var så mallig över min hund, som skötte sig perfekt! :) HAHA, kärring!!

Har varit på test på Eniro idag, det gick inte bra, men jag fick gå vidare till intervju imorn iaf. Så då får vi väl se hur det går. Ska även hinna förbi Djurmagazinet o köpa ett halsband till vovvarna :) Så bra att dom har ungefär samma halsomfång så kan dom turas om att använda olika.

På kvällen imorn blir det Waldorf med Alex o Vilmis, myspys.. Vi får se hur vi gör med hundarna. Vill inte lämna dom helt själv tillsammans ännu. Men vi kanske spärrar av med kompostgaller eller nå? :)
Förövrigt så känns det som att Magic alltid har bott här hos oss, söt mys vovven! 

Ska se klart efterlyst nu, o vänta hem Alex från Tom! Tjohej :)


image115

Hård träning ;)

Ne jag skojade bara! Det blir mest rolig träning för hundarna faktiskt.
Alex har ju sportlov = hemstudier, så han är hemma hela dagarna, inga lektioner, på en hel vecka! Perfekt. Nu när vi har två hundar som ska bekanta sig, uppfostras o leka med + Vilma som blir mer krävande på mammas o pappas uppmärksamhet var dag som går :)
Idag var vi utei 1 1/2 timme, första halvtimmen gick jag o Magic själva, hade honom lös hela tiden, inte en enda gång behövde jag säga till honom. Han går vid ens sida självmant :) Ibland stannar han o nosar på en kissfläcka men då går jag bara vidare så springer han ikapp mig. Han skulle aldrig går inte fram till andra hundar utan går snällt vid min sidan, samma med cyklister, människor m.m. Vi mötte dessutom en katt för första ggn idag, sa bara nej så brydde han sig inte :) Underbara hund!

Måste säga att Rex skötte sig utmärkt han med idag! Han o Magic fick gå lös om vartannat. Rex lyssnade också jättebra, dock så kopplade vi honom vid vissa möten. Men alla möten gick bra :)
Han går hur fint som helst vid sidan, när jag har kopplet hängande där. För då känner jag mig stensäker, o han då på mig. Blir bra helt enkelt!

Ikväll blir det förresten hos mig vi ska vara, hoppas ingen har ngt emot det? :)
Synd bara att ingen kan ta med sig sina hundar, eftersom allt är så nytt för Magic o Rex, vill han ska få bo in sig innan andra hundar ska komma hit.. Men den dagen kommer också! :)

image111
Vilma älskar sina majskrokar!

image114

Ligger i solen o myser innan promenaden!

Nu ligger dom dock utslagna båda två o sover , på varandra, charmigt ;)



Lite bus på promenaden idag!

image107

image108

image109

image110

Magic fullkomligt älskar att springa i djup snön, han hade kunnat hålla på hur länge som helst om han fick :)
Synd bara att Rex fortfarande är skadad, så fär han blir det endast koppel eller lös vid sidan.. Men snaart får dom busa ute också! Ska bli kul..
Uppdaterar sen ist. Ni får nöja er med bilder nu.

Vilken rolig helg!

I fredags kl 9:40 for jag o Lisa till Stockholm för att träffa Magic o hans ägera Milion. Både ägare o Magic var så trevliga o allt jag ville :) Vi satt o surrade mkt i bilen, vi for till ett ställe där Milion släppte Magic så jag fick se lite hur han har arbetat med honom o vad har har för kommandon m.m. Redan där såg man att Magic var en trevlig, glad o social lite sprätt :) Dom skjutsade oss till Centralen i Stockholm där Milion tog farväl av Magic, huvva :( Blev tårögd själv! Men Magic tog det bra, han kollade bara efter honom just o sen fann han sig i situationen. Han hade det ju så bra med oss!
Vi gick lite genom stan, vilken social/miljötränad vovve alltså, helt underbar! Mitt inne i stan kunde han lägga sig o sova om han kände för det. Han varken drog i koppel eller gick fram till människor :) O så var han hela resan hem också..
Vi hann även käka på Max, gott!
Tågte hem gick kl 17:14(?), vi fick dela hytt med 2 st tjejer från Luleå, så vi surrade nog skavsår i öronen på dom! hihi.. Magic låg lugnt i hans bädd mesta delen av resan, han fick även komma upp o mysa med oss på sätet då o då ;) Så resan gick kanon bra.. Kl 7: 31 var vi framme i Luleå, Alex o Vilma hämtade oss, Gud så glad Vilma var över att se oss.

Alex tog ut Vilma i vagnen o nu fick Rex o Magic träffa varandra för första ggn. Vi såg direkt att båda var jätteglada mot varandra så vi lät dom hälsa direkt. Rex så lätt åt Magic när han blev för "på".. Vi gick sedan en timmes promenad och det gick suveränt. När vi kom in fick Magic vara kopplad o rex lös. Så Rex inte behövde känna sig trängd.. Efter ca 1-2 min släppte vi Magic med o då busade dom för fullt! :)
Dom har verkligen funnit varandra, såå härligt att se! Dom busar, sover brevid varandra o rengör varandra..
Inga problem än iaf! Man ser att det är Rex som bestämmer av dom, men samtidigt så är Rex inte alls dominant i onödan. Magic kan stå o jucka på han utan att Rex bryr sig, fast då tar vi givetvis bort honom..

Kan säga att Magic verkligen uppfyller våra önskemål i en hund! Så glad mot allt o alla, arbetsvillig, kontaktsökande, så harmonisk o lugn i sig själv, o självklart buusig :)



Nu mys, hejdå!

Hemma =)

Allt har hittils gått bra. Rex accepterar Magic o tvärt om, men vi håller ändå båda ögonen på dom hela tiden! :) Alex är o köper koppel o leksak o sånt, sen ska vi äta pizza. uppdaterar senare ist!

image99

han ville dela säten med mig o lisa, hihi :)

TAAAACK lisda fgör att du följde, det var ju skit kul :)

ett vanligt + ett skyddat

här är det skyddade

Ursch, idag har varit en tung dag! Har verkligen kännt mig sjuk.. Men Alex var så snäll när jag kom hem så jag har sovit nästan sammanlagt 4 timmar nu på dagen. Och nu känner jag mig lite piggare :)
Ska somna med Vilma nu på 30 min tänkte jag, myys! Får ju faktiskt inte sova med henne Alex eller Rex nästa natt, hemskt va? ;)
Imorn ska jag upp kring 7, sen kvart över 8 far vi mot Gammelstad för att hämta upp Lajjsa, sen till Kallax mot Stockholm:) Kl 12 imorn är han våår! Ring gärna o var social allihopa, för vi kommer att ha tid över, jag lovar :D

kraam

Nu är det inte så länge kvar :)

Idag har jag varit hos läkaren med Vilma, vet inte ifall det var bra eller dåligt? Jag o Alex har iaf pratat o kommit överens om hur vi ska göra nu.. Skriver mer om det i ett privat inlägg sen, folk jag inte känner behöver inte läsa just om det..
Har öven hunnit med en promenad med Jenny o Ida idag, alltid lika trevligt att träffa Ida, det händer alltför sällan. Kom iaf just hem från hundhuset, det gick väl rätt okej. Eller ja ganska bra faktiskt :) Jag tog mig i kragen och tränade lite ur lydnands ettan men Rex, nu när han har såå mtk energi pga. skadan så gör han verkligen ALLT man vill, bara han får träna :) Så nu efter hans tillfrisknande så har jag o Alex kommit överens om att ge mkt mer mental träning och lite mindre motion. Rex kan så mkt bara matte o husse vill :)
Har ju dock inte hunnit så långt med lydnanden, men det ska bli andra bullar med det nu. Platsliggning bland massa okända hundar gick bättre än förväntat, dock försökte han slicka o bita på tassen eftersom att tratten var borta, fotgående gick perrans, jättefin kontakt.  Inkallning körde jag bara på koppellängds avstånd eftersom att han ej får springa, det gick bra. Men måste träna på korrekt ingång. Får han även att ta apporten nu, men han vill gärna släppa den efter ett tag..
Han var lite sur mot en långhårig hund, då fick vi ett gott råd som är värt att provas av en instruktör från brukshundklubben. Det var att varje gång han gjorde ett utfall så ska vi bestämt med dov röst fya honom sedan direkt ta ut honom i bilen o lämna honom där. För att sedan 3-5 min efter gå till honom o visa att det är lugnt nu och hämta in honom igen.. Sedan upprepa när det behövs.

Jag provade detta. När jag kom tillbaka för att hämta honom hade han lagt sig i bilen o ville inte kolla på mig när ja kom. Men när jag sa att det är ingen fara, kom nu. Då kom han mot mig med väldigt låg kroppshållning, öronen bakåtstrukna, huvudet sänkt och vftade försiktigt på svansen o försökte slicka på mig.. Han förstod precis att han hade gjort fel o blivit utstängd från flocken för att detta beteende inte godkänns.. Han ville helt enkelt bli förlåten.. Och det blev han självklart :)
Jag tror att denna metod kommer fungera perrans då Rex är väldigt kontaktsökande o vill alltid vara i vår närhet..

Nu är det bara imorn kvar sen får jag träffa o hämta hem Magic :) tjohoooo, underbart!!! Ska passa på att tvätta o städa imorn så dagen går fort.. Funderar även på att fara till mamma o hälsa på, det blir nog så..
Och Lisa gumman följer med mig till Stockholm, TACK! =)

Nu sova

JÄVLA SKIT FODER!!

Rex har ALDRIG, och då menar jag verkligen inte en enda gång haft problem med klorna förut! Men nu sen vi bytte foder så har han först brutit en klo, och nu har 4 st andra skalats upp, hans klor är som fågelfrön! Vet ngn vad man kan ge, tex tillägg av tex tillägg av vitaminer eller dyl. som gör att dom snabbt blir starkare igen???

Vi ska in idag o köpa nytt foder, känns bara så typiskt nu när detta foder var skit bra för hans mage i päls. Han har inte varit dålig i magen en enda gång och fiser aldrig.. jajja..

jag är less!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kontaktkontraktet

Nu är det helg, imorn är sista dagen. Trist.. Fast ändå bra, för då är det en dag närmare tills vi får hem Magic :)
Igår på förmiddagen så var jag o Vilma på babysång med Therese Oliver Jenny o Loke, det är så mysigt och kul där! Det var säkert 70 personer. Efter sången blev det lunch med pappa o Jenny, han bjöd mig :) Berättade även då för honom om Magic, han blev inte glad, han tyckte det var totalt puckat, men det får så för honom!
Men det var iaf trevligt, och gott!

På kvällen åt vi tacos hos Alex föräldrar, sen for jag o Jenny till Anna som hade fyllt år och hade fest. Satt där o surrade några timmar. När vi sen skulle fara hem så var det rätt mörkt, Jenny hade gått in i bilen innan mig. Jag gillar inte mörker alls så då sa jag till Jenny : - Jag gillar inte att vara ute själv i mörkret, jag tänker bara att ngn ska komma o ta mig bakifrån.
Jenny o jag kom fram till att det lät väldigt perverst även fast det inte var menat så.. Sen när vi hade kört en bit så sa jag: - faan vad kall ratten är.
Jenny: - Jag jag hatar  rattar!

Haha..allt kan bli så fel :)

Idag iaf så har jag gått promis med Jenny o Lisa o barn + vovvar såklart (förutom skadade Rex).
Dom fick busa o vi surra o sen fika hos Jenny, gott gott!
Även Vilma o Loke fick leka på golvet, dom blir så himla glada av varandras närvaro nu, gullungarna där! :)

For hem kring kl 14 och duschade o gjorde oss klara för Alex pappas 50-års kalas! Jag gillar stora tillställningar, kanske för att jag är snäppet översocial som Alex brukar säga? :) Jätte god mat från kalaskulan, ca 40 personer. Alla ville självklart klämma o känna på Vilma som glatt gjorde samma tillbaka!
Rex behövde få göra ngt annat än att se hemmets väggar så han fick självklart följa. Han om ngn uppskattade alla människor där, han kände nog bara hälften. + att det var 3 andra hundar. Men han fick inte busa pga. foten. Men de gick bra :)
Han skötte sig som vanligt utmärkt, många vuxna människor som jag tror ändrade uppfattning om rasen, för han ville mest pussas, hoppa lite o tigga mat, haha! :) Nu när han är så understimulerad så ska han ha uppmärksamhet av ALLA och inte bara en gång utan han blir lika glad varje gång ngn kollar på honom. Så i början när alla kom så sprang han mellan alla och viftade på huvudet och svansen så att hela kroppen skakade! Även endel fick tratten inkörd i benen tror jag :) hihi..

Efter festen for jag Vilma o Rex hem o slängde oss i soffan/sängen. Vilma o Rex slocknade direkt. Fast jag har faktiskt inte nött tv, utan jag har läst ut halva boken Kontaktkontraktet (därav rubriken), den är så grymt bra. Väldigt lättläst och jag har fått mig mer än 100 000 000 000 funderare! Så nu blir det en helt ny matte/husse för Rex o Magic. Kan säga att Marie o Lycka är ett vandrande exempel av den boken, då förstår ni nog hur bra den är? :)
Så jag är inspirerad och motiverad att ändra på mig, främst för hundarnas skull, men även för min!

Nåja, nu ska jag krypa i säng med mys Vilma och sova så Alex kommer hem snart, godnatt!


Lite nytt

Nu har vi betalat handpenning på Magic. En amstaff på 8 månader, ej skk reggad dock. Men det gör inte oss ngt eftersom vill vi ställa ut osv så har vi ju Rex :) Visst det hade ju varit ett + i kanten, men jag fastnade för hunden/ägaren, allt kändes så himla bra, nästa fredag hämtar vi hem honom till oss! :) :) :)

Det blir antingen jag eller Alex som flyger ner till Stockholm så möter dom oss på Arlanda och kör oss till centralen sen när tåget hem går. Shit vad mys!! :) Jag hoppas att det blir jag!

Vi var först lite skeptisk med en till hane, men Rex har inte problem mot just hanar, utan snarare vissa hundar.
Han fick träffa Toms mammas hund igår för första ggn, en staff hane på 7 månader. Rex var jätteglad, viftade avslappnat på svansen och pep o ville busa. Det kändes kul att höra! :)
Tror inte det blir några problem med Magic heller då, dom får ju vänja sig med varandra och sällskapet helt enkelt :)

Här har ni som ej har mitt lösen och användarnamn en bild på snyggot :)

image92

image93

image94

image95

Snälla, bli fredag NU!!


Våran nya vovve, snart är han här :)

Magic ------->  Lösenordskyddat inlägg

Byta boende eller inte (lösenordsskyddat inlägg)

Bara att be om lösen om ni vill ha!
-------->  Klicka här

Klev upp

i tid idag.. Faktiskt halv 8, nu var jag duktig.
Alex ska vara hemma med Vilma idag när jag far till syon, bra då kan jag koncentrera mig på vad han säger ist för på henne ;)
Efter det så far jag bara hem, sen tar jag o Vilma bussen till Pia. Har vi tur så kan Alex hämta oss där i eftermiddag. För jag orkar inte åka buss både dit o hem när man måste byta i stan.

Nu ska vi äta frukost och göra oss klara för allt vad dagen har att erbjuda =)

Mot ljusare tider!


Har haft så mkt saker som har hängt över mig på sistonde, men nu har jag börjat ta tag i saker o ting igen. Äntligen så är gamla Emelie tillbaka :)

Bara sådär enkla saker, så enkla att man aldrig ids ta tag i dom..
- Vilmas står nu i dagiskö.
- Ska till syon på komvux nu o söka in på universitet till hösten.
- Letar större lägenhet.
- Ska boka högskoleprovet imorn :)

Fast då är det ju andra saker som är jobbiga.
- Rex har sååå ont i sin tass, han går endast på 3 ben, vi måste lägga om tassen varje dag, ge PC och starka smärtstillande. Detta kommer nog ta läänge innan han är helt läkt. Fan vad det är besvärligt att ha en trasig hund!
Vill inte tänka på hur han kommer vara efter 3-4 veckor, oaktiverad är nog bara förnamnet!
Men när vi ser att han inte har ont längre i tassen så ska vi börja fara till hundhuset 2 dagar i veckan, bara så han får göra nåt iaf :) Min stackars vovve, han låg och skakade och "grät" på golvet natten från fredag-lördag, så jag la mig med honom i vardagsrummet på mattan så fick han ligga sked med mig, då blev han liite gladare!
Tog dit täcket och kudden, det var rätt mysigt faktiskt, :)




Nu vill jag att Vilma ska börja krypa! Hon visar att hon snart kan, och att hon verkligen vill, varje dag :)

Godnatt gott folk!



image35

Jag vill ha en valp NU!!

Jag är så jävla klantig!

Fan också. Jag o Alex gjorde en intresseanmälan på en tik från www.hundarutanhem.se och vi var jätte intresserade av en särskilld tik därifrån. Hon verkade underbar på alla sätt och vis. Jag kollade deras sida dagligen och väntade att dom skulle ringa upp oss. Men dom hörde aldrig av sig så jag todde att dom inte tyckte vi passade just henne. Men då kikade jag min mail idag, vilket jag gör dagligen, och där hade jag missat ETT mail, just från dom. Dom ville ha kontakt med oss, att vi skulle ringa dom för vi verkade väldigt intressanta. Och nu är det försent :( Nu har en annan lycklig familj tagit henne ist! :( Åh jag är sån klantskalle!!
Aja jag ska iaf ringa kvinnan där imorn och prata med henne, så hon förstår at vi är mycket angelägna om att hitta just den rätta hunden. Så dyker det upp ngn annan som vi fastnar för så kanske hon tycker att vi är en bra familj? :)

Nu ska jag krama om min egna sjuka och skadade hund, ska faktiskt sova på soffan med honom ikväll för att vara lite snäll. Då slipper han tratten också! :)

Hej så länge! :)

Massage m.m..

Dagen började rätt tidigt, iaf tidigare än vanligt. Vilma vaknade kl 7 och ville äta flaska. Så upp o laga, sen krypa ner i sköna sängen där båda mina älskliingar låg kvar och busade! Matade gumman sen somnade vi alla om. Ungefär kl 9 klev vi upp, åt frukost och satte oss på golvet o lekte. Hon tycker att det är så kul, så mesta delen av dagarna spenderar vi på golvet, sittandes eller liggandes :) Kring kl 10-10:30 började vi gå mot stan, mötte upp Jessica och Birk på "lulsunds-rakan", alltid lika trevligt med sällskap! Rex blev glad att se Birk, och även Birk av att se Rex! Vi gick hem till henne och Marcus på Östermalm, där bytte hon hund till Aina ist. Sedan promenerade vi vidare till stan, och där var vi väl till kl 13:15 typ :)
Vi blev ute sammalagt ca 2 1/2 timme! Hurtigt! Vi hann nästan leta rätt på stället där jag skulle på massage senare, in på 25:an katt&hund, träffa A-H och Denice. Rex tyckte att Denice var en riktigt stilig tik, han gjorde sig snygg  + att försöka busa igång henne och skaka på huvudet ett antal ggr :D Klumpen där!!

När Alex var påväg till stan för att hämta upp mig, Vilma och Rex så såg jag att Rex haltade, så då hade klon gått av längst in vid fästet, inte lossnat helt, utan halvt, men vetrinären sa att vi skulle klippa den kort och sedan sätta på rött nagellack, haha.. Jaja får väl se hur länge det tar innan den blir hel igen!

For hem och lämnade av familjen o vidare tillbaka till stan där jag skulle ta ut min julklapp av svärmor o svärfar, en massagen på Pro Corpum. En skööön avkoppling, TRODDE JAG JA!! Fy faaaaaaaaaaaaaaaaan så jävla ont alltså. Det var ingen spa behandlig/massage grejs, utan riktig behandlig om man har problem o liknande. Men effektivt, tror detta kommer att ge resultat :) I 1 timme låg jag där o plågades, är öm nu, men bara till helgen kommer jag må så mkt bättre!
Ska bli intressant att se om min rygg "låser" sig imorn på morgonen. Hon knäckte till muskelfästena så hela ryggen small.. Hoppas hoppas det blev bra :)

På eftermiddagen gjorde vi wookade grönsaker med kyckling och nudlar till middag, o till efterrätt så var jag onyttig (BLÄÄ) och åt en stor bit kladdkaka med grädde. Usch mår illa bara jag tänker på det :) haha.. Pappa kom förbi o lekte med Vilma. Tillochmed han tyckte att Vilma har blivit GALEN!  Och det är ingenting av vad jag har att vänta! Jajja jag vill ju ha ett livfullt o glatt barn så ;) Hon bara tjuter (riktigt tjejtjut, typ fågelkvitter, haha) hela dagarna, säger pa-pa-pa-pa, och ma-ma-ma. Även - va när Rex går förbi och sträcker sig efter honom. Så kul att se henne utvecklas! Och när jag eller Alex har varit ifrån henne, typ ute med Rex eller nå så börjar hon skratta jättemycket när man kommer hem igen :D Vårat mystroll!!

Har även hunnit med att låna Douglas ner till centrum o tillbaka idag när jag skulle köpa barnmat åt Vilma. Kändes så onödigt att gå själv när jag, så jag gick förbi o lånade honom :) Såå duktig att gå med, inte en enda gång att han skulle prova dra, utan bara gick där bredvid barnvagnen, nöjd o belåten =)

Nu soova!

image91

Dagis

Nuu har jag sökt in Vilma på dagis här på björx!
Känns som att jag hittade väldigt bra avdelningar, hoppas hoppas :) Hittade faktiskt en "småttis" avd. på ett dagis, jag har varit lite inne på ett sådant spår, och blivit lite besviken att jag inte har hittat ngt, men nu!

Idag blir det en fartfylld dag, nu vilar Vilma i ca 30 min. Ska passa på att hänga tvätt, och packa in ren tvätt i garderoben. Diska, plocka undan och lite sånt.
Sen ut med Rex, och sen ska jag o Vilma möta mamma i stan. Kanske gå en sväng om jag ids. Blir iaf att följa med henne hem så hon får träffa Vilma, var ju så länge sen :D

Idag har jag även min träningsfria dag, skönt att vila, men samtidigt ju mer man tränar desto mer sugen blir man att träna mer mer mer. Man blir nästa beroende! Men jag ska passa på att vila :)
Jag har faktiskt tränat 4 dagar i veckan nu sen jag skrev att jag skulle börja med det! Men jag har inte gått ner i vikt nå alls!! :( Konstigt, för det både känns och syns på kroppen en positiv förändring, men vågen står stilla!
Inte för att vikten är så viktig, men jag har aldrig vägt så här mycket i hela mitt liv. Och jag vet att fett byts ut mot muskler, men det är ändå irriterande :/  :) Nåväl Vilma o Alex får en mkt piggare och mer glad mamma/flickvän, det är huvudsaken!
Visst nog hade det varit bra för mig och Alex att umgås fler timmar på kvällarna, men nu när vi har tid för varandra så blir det verkligen kvalitetstid. Inte att en sitter vid datorn och den andra vid teven, som vi ofta annars gör när Vilma har somnat :P

Vi har förresten börjat leta efter en 3:a på Lävägen, hoppas det dyker upp ngn snart. Vill ju inreda ett rum till Vilma! Gud så fiiint jag ska göra. Då vet man ju också att man kommer bo där en längre tid, och då ids man göra mer fint :)

Nu ska jag passa på att fixa här hemma när snuttan sover.

RSS 2.0