Regnet öste ner

Shit i morse var det enormt oväder, regnet öste ner o åskan small. Jag lovar vi såg blixten slå ner, stackars Kompis blev livrädd haha, medans Power inte märkte det! Sitter på jobbet, ska strax börja göra ngn nytta tänkte jag :D Så himla skönt att ha ett jobb o gå till som man trivs med, stackarna som gpr till jobbet var eviga dag o misstrivs! Jag mena får de flesta välja o även jag så tror jag knappt ngn hade valt att jobba heltid, då man vill spendera tiden med familj, vänner o egna intressen osv.
Jag kommer efter min utbildning är klar att jobba 75 %, alldeles lagotm när man har barn och hushåll att ta hand om. Samt 2 hundar som kräven stimulans och aktivering. Jag vill inte att Vilma ska bo på dagis, jag vill vara med henne så mkt som möjligt och prägla henne på mitt egna sätt så mkt jag bara kan under tiden hon är liten. För jag tror det flesta barn faktiskt trivs absolut bäst med deras föräldrar, självklart ska dom på dagis också, det är jättevikitgt. Men i lagoma mängder :)

Idag har vi varit på banken en sista gång, åååh huset är vårt! Känns så jävla bram helt overkligt bra faktiskt <3
Tänkte först anlita en flyttfirma för allt, men tycker att det är att kasta pengarna i sjön, så blir att flytta sakerna själv ist. Dom pengarna an man lägga på roligare saker ist..
Audin är snart färdigfixad, då ska vi städa upp den o sälja pärlan. Vi har börjat kolla på en ny bil, behöver en större så att vi alla ryms. Har hittat en hel del fina bilar, men shiit så dyrt det är.. Nåja man vill ju ha en krocksäker om olyckan skulle vara framme. Sen slippa trycka sig in i bilen, då man ska iväg ngn stanns skulle ju underlätta en hel del :)

Slutar kl 16, då ska jag till mamma i stan och hämta hem sötnosen Vilma. Vi ska hem o laga middag, sen baka ngt för skoj skull, Vilma gillar verkligen det! :) Tror Johan blir glad o komma hem till nybakat fika också som vi kan äta innan det är Vilmas tur att sova..

Nu ska jag vara duktig här, hörs då..

Oj så skönt!

Har sovit länge idag, känner mig för en gångs skull utvilad! For till min far och hämtade Vilma, hon stannade och sov där igår när jag åkte hem på kvällen. Vi åt lunch och sen åkte vi till Leos Lekland, men eftersom Vilma ej sovit ngn lunch så höll hon på att somna ståendes efter ca en timmes bus. Packade in oss i bilen o for hem, där somnade hon snabbt i sin säng..
I veckan blir det jobb, från måndag-söndag, men det blir kul då jag varit ledig länge nu! :)
Då jag har fullt upp från morgon till kväll denna vecka så går mina att-ta-upp-träningen-igen-planer i stöpet, men nästa vecka blir det ist. Gud så skönt, sommaren är ju typ ändå över. Idag har det t om känts skönt att det varit regn så man med gott samvete kan vara inne, därav rubriken :D

Gud så jag vill skänka bort busen kompis för tillfället, han är i ngn riktig trotsperiod! Ska bli såå skönt när den är över, huuh.. Hade glömt bort hur det är med trotsiga hundar haha.. :P

Nu ska vi se klart filmen jag o Vilma, sen fara till mormor o hälsa på.

<3 Johan <3

Amstaffspecialen

Det gick ju superbra för Johan och Power! :D Bättre än förväntat!
Bästa hane: Power Long Step
Bästa rörelser: Power Long Step
2:a bästa huvud: Power Long Step
BIS 2: Power Long Step

Vi är nöjda, väldigt nöjda! :D
Ska se vidare P.S I love you och sen ska jag sova..

Saknar mannen min <3

Tänk hur galet kär man kan vara?! :-*

I nästan ett år har vi varit tillsammans, spenderat i princip varje ledig minut med varandra.. Jag är lika galet kär som när jag träffade honom, om inte mer. Upptäcker nya fantastiska sidor hela tiden, detta är verkligen mannen i mitt liv, min STORA KÄRLEK :) <3



Jag och Vilma har tjejhelg, förutom Kompis då, men han räknas som flicka då han är sån fjant ;)
Johan är påväg till Västerås för att ställa Power på amstaffspecialen, håll era tummar för snyggingen! Hoppas han faller dommaren i smaken, hur det än går så är han absolut snyggaste hunden i mina ögon! På söndag så ska Powie ställas i Köping, där tror jag det var 25-30 amstaffar anmälda.. Sedan kommer min söta Johan äntligen hem!
Vilma har firats 2 dagar i rad nu, 3 hela år gammal och gissa om hon är nöjd! :D Otroligt vad fina vänner jag har som kommer hit och vill fira denna dag med oss, TACK! Imorn blir det staden för att hitta lite höstkläder, sedan på kvällen ska jag och Fia på bio..

Nu ska jag leka med lillan och fortsätta sakna min man :-*

Vill tillägna detta inlägg

Till min alldeles egna och underbara pojkvän, och snart även fästman Johan Eman <3
Du är den som alltid vill mitt bästa, som finns vid min sida i vått och torrt, hoppas du vet att jag kommer göra allt resten av mitt liv för att se dig lycklig vid min sida. JAG ÄLSKAR DIG! :-*





/Din för evigt <3

Här kommer bilderna!












Detta är bilder på undervåningen, ska bli kul att få renovera o sätta vår egen prägel på det. Vi har en massa planer i huvudet :)
Det finns även ett dubbelgarage med golvvärme, fjärrstyrda elportar varav ena är en bussport. Garaget är på 95 kvm och det ingår billyft, verkstadskompressor m.m. gissa om Johan är nöjd?! ;) Sen finns det även en byggmad på vår andra tomt som är närmast huset, den är på ca 40 kvm ett kall/garage förråd som vi ska göra om till hundhus :) Det är jordvärme på huset samt inbyggda AC-pumpar som går i ett kretslopp vilket ger en väldigt låg uppvärmning/nedkylning, så kommer ha en extremt låg energiförbrukning på huset. Iom att vi bara betalar bottenlånet så får vi en månadskostnad på betyyyyydligt mindre än vi bor nu, sjukt härligt att slippa kasta pengarna till Lulebo vilket man gjort sen man var 18 typ :-O
Ne vi ser fram emot detta och ska börja köpa upp en massa saker vi är i behov utav, ska bli så mysigt! Här ska vi bli gamla ihop :-*

Vi har blivit husägare!



:DD Fler bilder kommer sen! Nu ska vi fika o surra med Emma o Jens! :)


Tankar

Det är sommar, alltså väldigt varmt och skönt ute. Jag njuter för fulla muggar även om jag önskar att det kunde vara minst 10 grader varmare. Sommaren är den bästa årstiden som finns! Det enda jag önskade just nu var att jag och Johan hade typ två veckors semester tillsammans, så jag han Vilma och hundarna hade kunnat åka iväg o bara ta hand om varandra..
Dagarna rullar på, men jag har gått o blivit lite dålig, trodde nästan jag fått magsår, men läkare konstaterade att det endast var långt gången magkatarr. Jag har kommit till ett vägskäl i livet där jag måste lära mig stanna upp och prioritera, jag ställer alldeles för höga krav på mig själv hela tiden, ett exempel är att jag har fått högsta betyg i varje kurs hela detta år, något annat duger inte för mig, då blir jag besviken på mig själv..
Jag vill att Vilma, min underbara älskade dotter, ska ha världens bästa uppväxt därför gör jag hela tiden allt i min makt för att hon ska ha det så bra som möjligt i varje situationer varje dag. Jag har en pojkvän jag älskar så mycket att inte ens ord kan rättfärdiga mina känslor, jag vill att han efter att ha jobbat 12 timmar/dag ska ha mat på bordet när han kommer hem, att han ska tycka han har världens vackraste o finaste tjej. Jag vill vara den som städar/tvättar och lagar mat, för att jag tycker det är rogivande. Det är min lilla lugna stund för mig själv där jag tänker efter, låter kanske sjukt i vissa människors öron, men för mig är det så. Jag har två hundar, en som kräver minst 3 timmars aktivering/dag för att vara lugn och nöjd och den andra som kräver mycket annan träning då han är 3 år gammal från Serbien, alltså inte uppfostrad för fem öre när han kom hit.
Johan jobbar ca 200 % och jag har väldigt mycket jobb, Vilma vill jag inte ska gå på sommardagis, jag vill ha så mycket tid över som möjligt för min familj. På sidan om allt jobbande vill man att allt ska flyta på, man ska finnas till för ens vänner och övriga familj också. Jag får inte min tid att gå ihop, och jag pluggar samtidigt som jag jobbar för att kunna ta det lite lungt senare (jag vet det är valfritt). Men jag känner mig ärligt talat totalt utbränd, så från och med idag kommer jag jobba mindre, plugga mindre, städa mindre, sluta tänka efter så mycket så jag får mer tid över för att njuta av livet. Man har bara ett liv, det handlar inte bara om att få ihop vardagen utan om att faktiskt leva och känna att varje sekund är något positivt!

Resan och Powie

Har så mycket att skriva, men tänkte bara dra allting kort, för annars blir det så himla långt och då ids ingen läsa!
På måndagen fixade vi här hemma och packade alla saker vi skulle ha med oss, kring kl 12-13 på dagen började vi köra. Eftersom vi skulle hämta upp Powie i Hallsberg på tisdag eftermiddag så tänkte vi att vi passar på att åka o hälsa på Rexen i Söderhamn innan vi tar in på hotell för kvällen. Sagt och gjort ringde jag Terese och dem var hemma. Rex var superglad att se mig, som jag förstod att han skulle bli. Jag fick en klump i magen o halsen när vi skulle åka därifrån, men jag höll tillbaka för hans skull! Kul att se att han fortfarande blir galet glad av att se gammelmatte :) Vi åkte vidare till Gävle där vi tog in på hotell, köpte upp en massa gott på rummet, låg o myste och samlade energi inför kommande dagar. På morgonen åt vi den efterlängtade hotellfrukosten bredvid en öppen eld, fruktansvärt mysigt! Detta borde man göra oftare, om så bara över en natt för att komma ifrån vardagen lite och pyssla om varandra.
Vi körde mot Hallsberg där vi planerat att spendera dagen tills klockan skulle bli eftermiddag och Jessika skulle komma hemma från Polen med Power. Vi körde genom den lilla mysiga staden och hittade oss ett utefik mitt i stan där vi åt lunch och satt i solen lääänge! Vi skulle just åka iväg och köpa en filt o lägga oss på i ngn mysig park, men då ringer Jessika och säger att dem kommit hem så vi styr kosan ditåt. Power var lika vacker som förväntat och bilderna ljuger inte på ngt sätt, han är verkligen perfekt i mina ögon, endast ngn centimeter för hög :) Och hans rörelser är hans far/farfars upp i dagen!
Vi satt där och surrade länge, myste med 8 veckors valpkullen, samt flera vuxna amstaffar, drack kaffe och lörde känns Power. Vi tänkte att det var lika och börja rulla vidare till Camilla direkt, så vi packade in oss efter ca 2 timmar och körde till Göteborg. Jag Johan Camilla och Powie tog en lååång promenad genom Gbg, förbi Liseberg och genom hela staden, väldigt fin stad men liite för stor för min smak. Vi gick hem till henne, satt o surrade och åt godis till sena kvällen då vi alla slocknade så gott.

Vi tog oss en lång sovmorgon, duschade och rullade till Slottsskogen. Mkt vacker park/skog, vår tanke var att lära känna Power lite bättre, Se hur han är kring massa människor och hundar, hundmöten osv. Det gick superbra! Han blir lite väl glad och ivrig då han ser en hund, men det är lätt att jobba bort. Eftersom dem hade klantat sig med färjan så blev det inte som planerat att vi skulle åka från Gbg torsdag morgon, så vi åkte ca 15 mil till Varberg och tog in på hotell. OJJ den staden var underbar! Mysiga kullerstensgator, torg, gamla fina byggnader osv. Hotellet var detta med jättefint, vi tog en relativt tidig kväll då vi skulle med färjan tiidigt på morgonen. Vi skyndade i oss hotellfrukosten, ännu godare än sist och åkte mot färjan. Den tog 3-4 timmar över till Danmark.

Danmark såg inte riktigt ut som förväntat, liknade England i byggnader och natur. Det var toppenväder alla dagar vi spenderade där, såå varmt! Vi ringde upp Viktoria och hennes man som är uppfödare till Kompis. Mötte upp dom på campingen just bredvid utställningsområdet. Vi blev inbjudna på middag och det slutade med att vi sov i tält på deras campingplats, så hiiiimla snällt! Vi somnade kring 2 på natten och klev upp kring kl 5. Rastade alla hundar och gjorde dem utställningsfina. Jag fixade frukost åt oss alla medans Johan ställde sig i kö för att komma in o paxa platser nära ringen. Utställningen gick jättebra, är så stolt över mina killar! Johan gick och mötte upp en tysk kennel som hade en schäfer åt en tjej i Gällivare.
Vi började rulla hemmåt nästan på en gång efter att vi ställt färdigt, vi var supertrötta båda två men bestämde oss att sträckköra till Luleå iaf, men kan säga att det slutade med att Johan körde mesta delen ändå, taaack! Vi skulle egentligen ta färjan vi bokat över, men eftersom att det var 8 timmar kvar tills den skulle gå så valde vi en annan rutt och tog en 20 minuters färja mellan Danmark o Sverige. I Hallsberg stannade vi och plockade upp en 8 veckors amstaffvalp som vi skulle lämna till Jacob och Jessica. Så nu hade vi 3 hundar i bilen, vilket absolut inte märktes av, dom var lugna och tysta hela tiden, endast valpen som pep första och sista timmen typ.

Hemma var vi tidigt på lördag morgon, Johan som hade kört hela natten och morgonen var såklart jättetrött. Dom kom och hämtade schäfern och valpen, vi packade upp och åkte för att presentera Kompis och Power för varandra. Där var det såklart vänskap vid första ögonkast, Power dock lite förälskad de första dagarna HAHA! Så nu har vi två dogs i hemmet, som inte lämnar varandras sida mer än nödvändigt. Power är jättesnäll mot andra hundar och såklart människor, och om det är ngn av dom som bestämmer, vilket sällan och nästan aldrig syns eller behövs så är det fjanten Kompis! :P Så hade man kunnat få en mindre vass och mer underlägsen hund än Kompis så är det Power. Underbart och härligt är det, hade inte velat ha dem på ngt annat sätt faktiskt.. Kanske lite mindre tröga :) Nåja färdigbabblat om det!

Veckan efter Danmark, alltså den som varit har jag spenderat varenda sekund med älskade dottern Vilma! <3 Vi har lekt, sett på film, lagat mat, bakat, träffat kompisar till henne och mig, strosat på stan, varit ute o tränat hundar och bara gosat! Helt totalt underbart, för det var min lediga vecka, dem enda flertalet lediga sammanhängande dagar med Vilma i sommar, synd bara på vädret!

Denna vecka är det jobb som gäller, varje dag. I helgen blir det bröllop i Morjärv och utställning i Gällivare! Nu ska jag klippa min far som just kom och sedan se på Solsidan i min älskades famn! <3 KÄRLEK!

RSS 2.0